Защо се намират пари за сигурността, живота, здравето и кефовете на властта, а за хората все няма я пари, я нормативно основание

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/zashto-se-namirat-pari-za-sigurnostta-zhivota-zdraveto-i-kefovete-na-vlastta-a-za-horata-vse-nyama-ya-pari-ya-normativno-osnovanie/17472 SvobodnoSlovo.eu
Защо се намират пари за сигурността, живота, здравето и кефовете на властта, а за хората все няма я пари, я нормативно основание

Нова болница за властта, нов самолет за властта, нови коли за КПКОНПИ на властта и НЯМАНЕ на някакви си мизерни хиляди левове за лечебна храна на болни хора.

Едно момиче с рядко заболяване, имало наглостта да навърши пълнолетие  и вече вездесъщата КАСА, чийто директор нямал приемно време, не му отпуска лечебната храна на стойност 1500 лв месечно. Отказът е мотивиран с липса на нормативно основание?!?!?!

Ей, готини чиновници, може би не знаете, пък и откъде да го знаете, че писаните закони и наредби са дело човешко, т.е. могат да бъдат променяни във всеки един момент. Ние 30 години гледаме как едни т.нар. политици газят като да са у дома си Божийте закони, които ужким е греховно да погазиш, пък не се и променят, защото ги е създал Бог, а пак у нас аргументът за отказ или несвършване на работата е "липса на нормативно основание".

Гледах сутринта по Нова тв репортажа с майката на младата жена с рядко заболяване, станала вече пълнолетна и отпаднала като нормативно основание, която зададе въпрос към г-н Дечо Дечев - шеф на НЗОК, ако неговото дете е в това положение какво ще прави. И аз се питам същото.

Защо се намират пари за сигурността, живота, здравето и кефовете на властта, а за хората все няма я пари, я нормативно основание. И всеки път стигам до "ПРИКАЗКА ЗА СТЪЛБАТА". Четете, управляващи, четете българските класици, че след Приказка за стълбата идва "---вековната злоба на роба...."

Цветеслава Гълъбова

Снимка на Цветеслава Гълъбова.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.