ЗДРАВЕТО Е ВРЕДНО ЗА ВАС

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/zdraveto-e-vredno-za-vas/18483 SvobodnoSlovo.eu
ЗДРАВЕТО Е ВРЕДНО ЗА ВАС

В днешния петъчен контрол отново, за пореден път се Корнелия Нинова коментира отговор на питане към министър Ананиев за отпуснатите пари за медицинските сестри. И отново се оказа, че незнайно как от 50 милиона, тихомълком са се намалили на 6 милиона. Но явно Борисов говори това, което го устройва. Размахът, с който лъже и мами народа си, е впечатляващ.

Всяка година 450 лекари и около 1000 медицински сестри напускат България. За да не се върнат никога тук. Това са добре обучени кадри, чието образование е струвало много на държавата и години усилен труд от страна на преподаватели и студенти. Един лекар със специалност учи и по 12 години, за да специализира и да стане добър професионалист. А сега тези хора напускат, евакуират се панически. Вече не достигат анестезиолози, патолози, хирурзи….на една медицинска сестра се падат десетки болни. Срещу мизерно възнаграждение, недостойно дори за чистачка.

И не, това не е случайност. ТОВА Е ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА ОТ 30 ГОДИНИ! Отнеми образованието и здравеопазването на един народ и той повече не може да се съпротивлява. Болниците са с падащи мазилки и мизерия, по-голяма, отколкото в затворите, защото затворените болни не могат да се оплакват в Съда в Страсбург, че са им нарушени правата и никой, включително БХК, няма да се погрижи за тях. Освен ежемесечните здравни осигуровки, всяка болест налага финансов срив на болния и семейството му. А тези, които нямат?

Бях свидетел как са разграбиха поликлиниките, които работеха прекрасно преди 30 години, с всякакви специалисти, ред, добри грижи, напълно безплатно здравеопазване. Как във всяко училище имаше лекар и зъболекар. След това политиците видяха едни пари в здравеопазването и оттам нататък никой не можеше да ги спре да го ликвидират. Нарочно доведоха до финансови фалити държавни и общински болници, за да могат да ги приватизират или да дадат пазар на нови частни болници. А хората да си плащат…за все по-оскъдните грижи и липса на лекарства и обучен персонал.

Болният народ НЕ Е СПОСОБЕН НА СЪПРОТИВА. Напоследък ми прави впечатление колко много възрастни и колко много болни има. Болният се интересува само от здравето и от живота си. Когато си болен, ти не може да мислиш за обществените настроения, за обществените проблеми и как да се съпротивляваш срещу държавата. Най-много немощно да протестираш, че те оставят да умреш..заради некадърност и алчност. Хора с увреждания, болни, това е народът. Без зъби, с патерици и бастуни, с болки, влачещ се не в живот, а в някакво отчаяно мизерно живуркане от ден за ден. Без силата да се съпротивляват.

На политиците им трябва такъв народ. Защото болните лесно се манипулират. Кажи им, че ще им спреш лекарствата и няма да получават например хемодиализа, ако не изберат определена партия, и те са твои. Защото животът е най-ценен. А вие го превърнахте в стока, а болниците – в пазар!

Събираме капачки за болните, за кувьози за децата, а само командировъчните на депутати и храната им стигат да се покрият разходите поне на половината болници. Толкова свикнахме, че държавата и Здравната каса не са длъжни да дават от НАШИТЕ пари на болниците, че дори не се замисляме, как ни приучиха да си плащаме по пет пъти едно и също нещо!

И отново заявявам моята позиция – ТРЯБВА РАДИКАЛНА ПРОМЯНА НА НАЧИНА НА УПРАВЛЕНИЕ. Парламентарната република видяхте докъде ни докара. Партиите ни доведоха успешно до дъното и ни карат да копаем и надолу. Няма да се озаптят, докато не унищожат и последния българин.

С единични протести няма да стане. Сестрите, след това лекарите, след това хората с увреждания, след това животновъдите, след това учителите.

ДОКАТО НЕ РАЗБЕРЕМ, ЧЕ ВСИЧКИ СМЕ ЧАСТ ОТ ЕДИН И СЪЩ НАРОД И ВРАГЪТ НИ Е ОБЩ, НИЩО НЯМА ДА ПОСТИГНЕМ! А те ще ни убиват!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.