8 години Ристьо и Правосъдие за някой ни надуват главите, че искали да правят съдебна реформа, ама всички им пречили

https://svobodnoslovo.eu/politika/8-godini-ristyo-i-pravosadie-za-nyakoy-ni-naduvat-glavite-che-iskali-da-pravyat-sadebna-reforma-ama-vsichki-im-prechili/26883 SvobodnoSlovo.eu
8 години Ристьо и Правосъдие за някой ни надуват главите, че искали да правят съдебна реформа, ама всички им пречили

8 години Ристьо и Правосъдие за някой ни надуват главите, че искали да правят съдебна реформа, ама всички им пречили.

За 8 години тези хора не са представили нищо по темата с изключение на фиксацията върху Гешев.

Значи единственият проблем на цялото правораздаване е Гешев и махнем ли го него ще имаме брилянтно правосъдие.

И дума не се обелва за цялата каруца гнили ябълки, брандирани под името "Съюз на съдиите в България". Няма и дума за безпринципните решения на тези гнили ябълки винаги в полза на монополисти и ЧСИ-та и никога в полза на хората.

Няма и дума, че мотането и формализирането на правораздаването води дотам, че то се обезсмисля. Защото бавното правосъдие, практически е липса на правосъдие.

Няма и дума за това как да се изчистват гнилите ябълки от системата. Няма и дума за това, че тази система се е напълнила по подобие на всичко останало с калинки в тоги.

Няма и дума за това, че главната причина да бягат инвеститори от България не е Гешев, а търговските отделения на съдилищата, пак пълно с калинките на ССД за които всички срокове в законите са инструктивни.

Няма и дума за това, че цялостната наказателно-правна система е тотал щета и е направена в полза на бандитите. Не може едно и също процесуално действие да се повтаря по пет пъти, да го формализираш до ен-та степен и да говориш за бързина.

Не може да подменяш главния принцип в правото "справедливост" с всякакви преклузивни срокове, а съдът да се мотляви и да прави каквото си иска.

Не може да имаш сума решения по дела в ЕСПЧ или Съда на ЕС в които сто пъти се казва, че заповедното производство (това на Мая Манолова) е сбъркано и съдът следва служебно да следи за неравноправни клаузи в договорите под Общи условия, а нашият съд упорито да продължава да не го прави, а депутатите да се правят на дръж ми шапката и да не променят нормативната уредба.

Не може в дела срещу държавата тежестта на доказване да се възлага върху пострадалия, както и да се търсят начини да го товариш с такси и всевъзможни разходи, та белким се откаже.

Не може решенията на КЕВР с които се узаконява злоупотребата с ценообразуването при тока, водата, парното и т.н. да не подлежат на съдебен контрол и съда да ти казва, че нямаш правен интерес да обжалваш подобно решение.

Това са само част от проблемите на правораздаването, но те не са интересни на политиците. Защото тях тази раздрънкана и корумпирана съдебна система ги устройва. Битката е само за това кой да я контролира.

Daniel Bojilov

3 Коментара

МАЙМУНяКА ристЮ боиКикев е ...

преди 1 година

НОМЕНКЛАТУРНО ШИМПАНЗЕ "израсло" на нашия гръб!!!И СЕГаПРОДЪЛЖАВА ДА ЦОЦА ОТ "народната" СОФРА!!!ПЪЛЕН ПАРАЗИТ!!!

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 година

Стефан Цанев бил придворен на комунягите, ами агент Сава какъв е бе, мастии ? Да еВа вашта мама продажна гьотверенска. За ДПС заревали пе**растите и курвите, срам нямате и заради това в робство ще живеете и турски и американски к*рове ще лапате, да ви еВа в раята шибана и на леля ви Велислава в минет4ийската уста !!! Ще ми ваксинират хея

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.