Хем сърби, хем боли

https://svobodnoslovo.eu/politika/hem-sarbi-hem-boli/2561 SvobodnoSlovo.eu
Хем сърби, хем боли

"Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов заяви, че партията му би се върнала на власт, но само ако това стане веднага, преди готвената актуализация на бюджета, тъй като след нея "нямало да има оправяне".

Точно обратното пък заяви депутатът Тома Биков по Нова телевизия - "ГЕРБ няма никакво желание да управлява в момента". Иди, че разбери какво се мъти в мозъците на хората, "уредили" страната ни на последните места във всички европейски класации.

Много е лесно да си опозиция днес. Викаш срещу новите държавни дългове, защото няма кой да си спомни как само преди година и нещо Владислав Горанов вървеше с по 200 млн. лв. стъпка в облигационните заеми. Помните ли обясненията му като министър на финансите, че лихвите били ниски, че щели да се плащат след години и затова заемите в ковидните времена били много изгодни. Милиард и нещо заеми за една година - така и не се разбра къде отидоха.

Да си припомним крайно неизгодните сделки на ГЕРБ като тази с изтребителите Ф-16, предплатена авансово с доставка - неясно кога. Фараонските строежи на некачествени магистрали, ремонтите върху ремонтите на пътища. Ами строежите на стадиони в села с пет бабички?! Ами кражбите с европари за развитие на селските райони, позволили на един герберски министър да си направи къщи с басейни за по 300 000 евро?!

А пенсионерите, как забравени от Бога и държавата масово кретаха доскоро с по 160-200 лв. на месец и се чудеха от кое да пестят - от киселото мляко или от хляба.

Не помните ли как ГЕРБ използваше държавното управление, за да облагодетелства всякакви олигархични кръгове? Пачките и кюлчетата в нощното шкафче на Борисов - откъде дойдоха, забравихме ли?

Изобщо - нека помним защо и заради кого България е на дъното по доходи, по БВП на глава от населението и на първо място по смъртност и болести в Европа. А не да слушаме ката ден вайкането на Борисов и ГЕРБ по изгубената власт.

Време е да потърсим отговорност на тези днес видни опозиционери за стореното на българския народ."

Нора Стоичкова

https://duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.