Кабинет ще има, ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ разпределят постове, правят ново министерство за Денков "да пътува"

https://svobodnoslovo.eu/politika/kabinet-shte-ima-gerb-sds-i-pp-db-razpredelyat-postove-pravyat-novo-ministerstvo-za-denkov-da-patuva/129453 SvobodnoSlovo.eu
Кабинет ще има, ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ разпределят постове, правят ново министерство за Денков "да пътува"

Правителство ще има, ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ разпределят министрески кресла - такава е рекапитулацията на петия ден от тежките преговори между бъдещите коалиционни партньори, научи Епицентър. бг.

Както още в началато на преговорите беше ясно, освен премиер Мария Габриел иска да бъде и външен министър, а ГЕРБ настояват да получат общо 6 министерски поста - на външните работи, на енергетиката, на отбраната, на земеделието, на околната среда и на иновациите.

От ПП-ДБ продължава да настояват настоящият премиер в оставка Николай Денков да "може да пъува" и да има и международен ресор. Затова се обсъжда вариант да се създаде министерство на европейските въпроси или той да стане вицепремиер с такъв ресор.

Вече е ясно, че Асен Василев няма да се раздели с поста на финансов министър въпреки яростната критика към неговата работа, която предприеха в последните дни от ГЕРБ.

По всяка верятност Тодор Тагарев ще бъде отстранен и мястото му на министър на отбраната ще заеме депутаът от ГЕРБ и шеф на ресорната парламентарна комисия Христо Гаджев. Това не се приема от ПП-ДБ, които са против смяната Тодор Тагарев.

За енергиен министър се спрягат имената на Жечо Станков и на Теменужка Петкова.

Тук двете формации се сблъскват, защото ПП-ДБ твърдо настояват Румен Радев да запази поста като министър на енергетиката.

Сред обсъжданите в партията за министър на околната среда е това на бившия министър в кабинета "Борисов 2" Ивелина Василева, която в края на февруари тази година влезе в управлението на ВиК холдинга.

Хората на Борисов лансират като възможен техен кандидат за министър земеделието настоящия изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие" Георги Тахов.

Споровете по документа, който ще официализира новата коалиция, са почти изчистени, като има два подводни камъка - как да се нарече документът и как да се регламентират плаващите мнозинства. Споразумението, под каквото и име да бъде обявено, е готово. 

https://epicenter.bg/

5 Коментара

Борис

преди 2 месеца

Абе боклуци недоклатени!Всичко ще стане както Галя ви го продиктува,нещастници!

Коментирай

Бля, бля

преди 2 месеца

До Борис , Ама вие съмняхте ли ,че стане нещо друго? Толупа само се правеше на мъж . ЕПН и посолствоТО му сложиха чатала на врата и няма мърдане оттам. Съмнявам се, че останаха наивници на средна възраст, които да вярват ,че българите определят нещо с избора си.

Коментирай

Борис

преди 2 месеца

Едно цигане лъскало патъци пред Централна гара и все питало -господине,за къде пътуваш?За Варна!А,хубаво,на плаж!А ти-за Пловдив!А,хубаво,за курви!А ти господине,за къде?За на майка ти у путката!Ааа!Значи на хуя на тате,та там! Та и плъхът-за там!

Коментирай

Доктор

преди 2 месеца

Само погледнете гнусната физиономия на хлъзгавия старозагорски цървул. Не ви ли отвращава?

Коментирай

Фоки

преди 2 месеца

Докторе,отвращава до болка физиономията Денкова,а за тая до него.....Ами Боко, Прасето,Ицо Носът,Гномчето, Тагарев.Аз по грозни хора не съм срещал,не само външно а и вътрешно.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.