Кирил Петков освиркан и от кметовете, протоколът му бесен за провала на срещата (ВИДЕО)

https://svobodnoslovo.eu/politika/kiril-petkov-osvirkan-i-ot-kmetovete-protokolat-mu-besen-za-provala-na-sreshtata-video/2547 SvobodnoSlovo.eu
Кирил Петков освиркан и от кметовете, протоколът му бесен за провала на срещата (ВИДЕО)

Премиерът се явил с подготвени въпроси от Лена Бориславова

Премиерът Кирил Петков е бил освиркан от кметове по време на 35-ото заседание на Общото събрание на Националното сдружение на общините. Това разкри пред медията ни кмет, който е присъствал на срещата.

Премиерът се опитал да изнесе пламенна реч пред кметовете, как бил посрещан от Европейските лидери и колко много е бил говорил пред тях, сравнявайки се с бившия премиер Бойко Борисов.  Хвалебственото слово на харвардския възпитаник обаче подразнило градоначалниците и те го освиркали. Това накарало Петков да се вцепени и да се отрече от думите си посочвайки: „Няма значение какво казах”,  което накарало залата отново да избухне в смях.

Припомняме, че българските общини не намериха място в готвената от правителството актуализация на бюджета, а по думите на вицепрезидента Йотова кметовете трудно биват приемани от властта, за да изкажат проблемите си.

По време на срещата градоначалниците започнали да отправят въпроси към Кирил Петков, което го объркало, защото той имал само една реч и конкретни въпроси, подготвени от Лена Бориславова.

Министър-председателят не е бил подготвен за въпросите на кметовете и се изложил пред тях, което вбесило протокола на Петков, а като краен резултат отчели - пълен провал.

tribune.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.