КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД НАРИТА ГЕШЕВ

https://svobodnoslovo.eu/politika/konstitucionniyat-sad-narita-geshev/14275 SvobodnoSlovo.eu
КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД НАРИТА ГЕШЕВ

Като казвах, че на въпросите на Гешев до КС може да отговори и студент от горните курсове по право....не знам защо човечецът с каскетчето си въобразяваше, че неговите липси в правните знания и смелото стреляне сватбарската в дебрите на правото ще впечатлят някой юрист.

Рядко конституционните съдии вземат с единодушие решение. Обикновено това се случва, когато въпросите са безспорни и няма никакво съмнение какво следва да бъде тълкуването им. Мотивите по-скоро представляват лекции по право, каквите явно главният прокурор, сигурно зает с по-важни неща /може пък и той да е бягал от лекции и да е търчал с филии с мас/, е пропуснал!

Въпреки всичко за правосъдието и правото в България има надежда. Не всички юристи могат да бъдат купени и притиснати. Има достойни съдии, които поставят Конституцията и законите над страха и натиска, упражнявани от управляващите.

Та, Гешев, нещо под каскета просветна ли ти? Или трябва още няколко пъти да си препрочетеш лекциите и решението? Може би вместо да търчи по брифинги, не е лошо да си отвори законите. За да не се излага, а заедно със себе си и цялата прокуратура!

ГЕШЕВ Е ПОЗОР! Quod erat demonstrandum!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.