Нагъл, по-нагъл, просто Киро; или как да загробиш България за 7 месеца

https://svobodnoslovo.eu/politika/nagal-po-nagal-prosto-kiro-ili-kak-da-zagrobish-balgariya-za-7-meseca/2491 SvobodnoSlovo.eu
Нагъл, по-нагъл, просто Киро; или как да загробиш България за 7 месеца

България е имала, уви, не едно или две вредни или некомпетентни и нефункциониращи правителства от 1878 насам. Но надали някога сме имали толкова предателско правителство, което с абсолютно открита наглост и цинизъм да работи против националните интереси и сигурност, защитавайки чужди каузи и чужди геополитически планове. И сега, когато има реален шанс това най-вредно от всички правителства все пак да ни освободи от присъствието си, главното действащо лице (поне видимо главно) упорито напира да остане на власт. След като Слави Трифонов заяви, че изтегля министрите си, Кирил Петков побърза да каже, че ще се опита да управлява с правителство на малцинството. Самозаблудата на неадекватен човек, гешефтарско стискане на кокала до последно или има и друга, по-мрачна и страшна причина, поради която "просто Киро" иска да управлява на всяка цена, дори когато цялата нация го мрази?

Историята, разбира се, познава много примери на мразени държавници, които не разбират кога им е дошло времето. От Луи XVI през Николай II 1916-1917 г. или нашите Стамболов и Стамболийски, та до американския президент Никсън, това не е никакъв нов феномен. Властта е сладка, а общественото недоволство изглежда далечно. Но Кирил Петков не трябва да има никакви заблуди - конюктурната подкрепа, която получава от страна на БСП и "Демократична България" въобще няма да му гарантира безпроблемно управление и правото да се разпорежда свободно с ресурсите, активите и бъдещето на България.

Впрочем, тук е моментът да отворя една скоба, за да кажа, че ако за ДБ и да е разбираемо да подкрепят Кирил Петков поради геополитическите си зависимости от САЩ, то за БСП това е позорно и вредно, особено когато дори ИТН се отказаха от този провален кабинет. Позорното поведение на БСП и по-точно ръководството на бившата левица, което многократно показа, че е готово да погази всичките си заявени принципи, както и червени линии (Македония, Истанбулска конвенция, оръжията, които продаваме на неофашисткия режим в Киев), ще резултира в изхвърлянето на "социалистическата" партия от парламента. Което може би ще е добре за хората със социалистически възгледи в България?

Но да се върнем на "просто Киро". Защо "българският" (кавичките не са случайни) премиер иска да се задържи на власт, дори и с правителство на малцинството, когато загуби парламентарното си мнозинство, а обществото е на една крачка от това до го изпрати обратно в Канада при англосаксонските му началници с камъни? Логичните причини са няколко.

Първо, все пак предстои да се усвоят значителни суми по плана за възстановяване, макар че последният беше многократно връщан. Вярно, самите суми по плана представляват дребно подаяние от ЕС, което разтеглено във времето представлява не повече от няколко процента от БВП на страната. Но ще са добре дошли за фирмите, близки до новия режим. Неотдавна лицето Кирил Петков заяви, че в България има 20 сиви кардинали, от които трябва да се освободим. Не, че не е вярно, че в България има няколко десетки олигарси, които повече вредят, отколкото пречат на страната, но очевидно тук не прозира алтруизмът на лицето Петков, което надали се интересува от съдбата на страна, чийто език дори не може да говори. По-скоро тук става въпрос за амбицията за елементарна подмяна на едни олигарси с други и такива индикации вече има.

Освен това, Петков заяви, че у нас за корупцията е виновна Русия (интересно как, след като руснаците не могат да прокарат дори един елементарен ВЗАИМОИЗГОДЕН проект като "Южен поток" или АЕЦ "Белене"). Това е ясна индикация, че Петков дойде в нашата страна с благословията на Държавния департамент на САЩ и ЦРУ, за да засили допълнително и без това огромното американско влияние, подготвяйки страната ни за прифронтова държава.

Ясно е, че американците са дали няколко поръчки на лицата Петков и Василев. Едната е гореспоменатото превръщане на България в прифронтова държава, която от една страна трябва да стане част от групата на "полезните идиоти" на САЩ, които да се използват като пушечно месо в случай на по-пряка конфронтация с Руската федерация. От друга страна става въпрос и за Северна Македония. Както коалиционният партньор на Петков Слави Трифонов призна, премиерът води своя собствена външна политика, която не е съгласувана с Народното събрание, волята на обществото, решенията на политическите сили и тнт. Чисто и просто, Кирил Петков и Асен Василев, както многократно стана ясно, са получили поръчка да вкарат Северна Македония в Европейския съюз възможно най-бързо. Причините са няколко. От една страна, за да се гарантира, че руското влияние на Балканите е сведено до минимум, а от друга страна, за да се обгради изцяло и напълно Сърбия със страни, които са интегрирани в двата американски блока (ЕС и НАТО), принуждавайки я да се откаже от връзките си с Русия и да пристъпи също към предаване на суверенитета си.

Впрочем, към момента на писането на тези редове, Кирил Петков обяви, че е постигнат "безпрецедентен успех" и първата междуправителствена конференция на Северна Македония с Европейския съюз ще е след включването на българите в конституцията. С други думи, това за което предупреждаваха редица експерти и хора, които познават балканската и македонска проблематика. Скопие ще ни дадат захарче под формата на "българи в конституцията" - което не означава нищо, няма да доведе до промяна на живота на македонските българи, нито пък ще пресече кражбите на българската история или унищожаването на културно-историческото ни наследство. Но ще даде извинение и повод на лицето Петков да извърши най-тежкото национално предателство по въпроса от много десетилетия насам.

И така, за няколко месеца Кирил Петков успя да поведе държавата с широки крачки към социо-икономическа, политическа и военна криза. Потребителските кошници са все по-празни, цените и инфлацията все по-високи, нанесен е непоправим удар на енергетиката с отказа от евтиния руски газ.

И на фона на бруталното влошаване на живота на българите, безследно изчезналите милиарди от хазната, както и националното предателство по Македонския въпрос, Кирил Петков продължава да има вопиющата наглост да се показва по телевизията и да претендира, че трябва да управлява още.

Той би трябвало да знае, че правителството не може да оцелее жестоката зима, която се задава. Но не му е и нужно. Трябват му само още няколко месеца, колкото да свърши още от поставените от САЩ задачи, а после да се изтегли, за да продължи щастливия си живот в Канада или да речем Калифорния. А какво ще стане с България и българите през тези месеци, и, по-важното, след тях? Фактически вървим с походен марш към бездната на бездържавността и буквалната смърт на нашето отечество! Петков и Василев трябва да бъдат спрени, докато България все още съществува на картата на света!

Симеон Миланов

pogled.info

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.