Първан Симеонов: Удължаването на времето на това правителство е в полза на ГЕРБ

https://svobodnoslovo.eu/politika/parvan-simeonov-udalzhavaneto-na-vremeto-na-tova-pravitelstvo-e-v-polza-na-gerb/2584 SvobodnoSlovo.eu
Първан Симеонов: Удължаването на времето на това правителство е в полза на ГЕРБ

Удължаването на времето на това правителство е в полза на ГЕРБ. Това каза по БНР социологът от ”Галъп“ и политически анализатор Първан Симеонов.

"Борисов просто е решил да напомни, че е опозиция, защото от известно време това спря да си личи. Той няма никакъв интерес да идва на власт в този момент, защото моментът е труден. Борисов ще изчака плодът сам да падне от дървото. Най-важният интерес на Борисов е да оправи отношенията си със западните партньори.

Темата за Северна Македония е тема, по която България води няколко войни и преживя национални катастрофи. Най-малкото, което тази тема може да направи, е да свали едно правителство. Струва ми се, че тази тема е сваляла доста правителства назад във времето.

Смятам, че правителството започва да намира ваксата. Ако правителството не настоява на темата с Македония, защото от страна на Северна Македония няма напредък и няма как да обясним на собствения си народ, че България трябва да направи компромис, било то и заради войната в Украйна, то може на прибежки макар, но да поостане на власт.

Въпросът с Македония е шансът на това правителство да покаже характер", добави още политическият анализатор: В противен случай нашето общество ще преживее унижение и травма".

frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.