ПРО100 КИРО И АСЕН СГАЗИХА ЛУКА В ЧУЖДА ГРАДИНА

https://svobodnoslovo.eu/politika/pro100-kiro-i-asen-sgaziha-luka-v-chuzhda-gradina/128200 SvobodnoSlovo.eu
ПРО100 КИРО И АСЕН СГАЗИХА ЛУКА В ЧУЖДА ГРАДИНА

Киро и Асен отново сгазиха лука. Този път в чужда градина. Защото политическата нива в  никакъв случай не може да се каже, че е тяхна. Да, те влязоха в нея по някакъв начин, но по някакъв начин – без да знаят как се копа, сади, тори и полива лукова политическа градина. Не съм чувал досега градина да се сее с мораториуми и декрети – Ленин опита, но знаем какъв е резултатът… Във всички случаи, нарушавайки принципа на влизане в градината, тоест те прескочиха през чужди синори и огради от плет и тараби, забравили да завържат опинцитен и си настъпват вече връзките, никой не би се учудил, ако виснат на живия плет, с очи в стръковете лук…

Да не забравяме по какъв начин дойде в България Кирил Петков, че се наложи и промяна на Конституцията. В една по-стара конституция член първи гласеше, че ръководната роля е на Партията. Сегашната конституция член първи ще третира Кирил Петков като невинен за всичко – преди, сега и после. По какъв начин Асен Василев влезе в политиката с традиционно влажните си очи знаем всички. Във всички случаи, този лук, който газят, ще залюти на собствените им очи и влажността им ще е в дълго продължително време.

Защото лукът, както знаем, когато се реже и се тъпче той задължително люти в очите и предизвиква сълзи Аз не знам как ще плачат Кирил и Асен после, но съм сигурен, че това ще бъдат не лютиви сълзи,  а ще бъдат горчиви сълзи, защото срещу себе си срещнаха един много добър градинар – имам предвид Бойко Борисов, който си знае градинката. А Кандид от племето бугри бе казал: „Нека всеки да си копае градинката“…

Която не се копае с меморандуми, мораториуми и декрети, а в сучая се копае от един добър градинар, израсъл в градинката си в Банкя… 

Христо СТОЯНОВ

https://diagnoza.net/

4 Коментара

Филибустер

преди 2 месеца

Това по субективни причини няма да стане. Бойко обича лук.

Коментирай

Фриц Клингенберг

преди 2 месеца

Баш градинарят беше добре подредил преди това столичната градина, та ги чакаше айдуците с леб и сол. Е, не е ли така Стоянов?

Коментирай

Настапир,Криптомир,Педерасомир Педофил АНАЛниев

преди 2 месеца

Който нагазва лука го наказват с праз.Навеждат го и с едната ръка го държат за врата , с другата през кръста а с третата му мушат праза във гъза.

Коментирай

jvg

преди 2 месеца

Абе Буци е велик, напълно сме съгласни с още по-великия писател, който се питаше дали ние, простолюдието, го заслужаваме, щото той е поне Хемингуей.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.