Следващите пет месеца ще са много спокойни в българската политика

https://svobodnoslovo.eu/politika/sledvashtite-pet-meseca-shte-sa-mnogo-spokoyni-v-balgarskata-politika/124872 SvobodnoSlovo.eu
Следващите пет месеца ще са много спокойни в българската политика

Следващите пет месеца ще са много спокойни в българската политика. 

Причината за това не е, че работата/реформата е свършена, нито че задачите и предизвикателствата за пред телевизорите, сиреч вас, уважаеми, е свършена. 

Причината е съвсем банална - след няколко месеца ще има конкурс за най-добро заплащане на калпак от населението. 

Вместо Hunger Games ги наричаме Евроизбори. Който ги спечели, на практика става сойка-присмехулка на финансово ниво. Оправя живота си, този на поне 2-3 близки семейства и генерира пенсия като за малко странджанско село след модерния социализъм. 

Всяко място в ЕП гарантира няколко години със заплата колкото на цех родопчанки-шивачки. Колкото приходът на месец на Ковачки. Колкото субсидията от Посолството на управляващите. 

Всеки от хероите, които познавахте дотук като лоши момчета, ще се опита да играе за този титаничен джакпот. Затова не се учудвайте, че следващите месеци ще имаме СТАБИЛНО правителство и много консенсусни държавни мъже, нямам предвид Спецов и подобните, те целогодишно са готови. 

Когато раздаването мине, ще се усетим пак в свои води, ще е пак напрегнато и пак ще има пари за разпределяне, само че този път в по-тесен кръг, ако ми разбирате асенвасилизма.

Виктор Димчев

2 Коментара

Аква

преди 4 месеца

Никой няма да гласува за предатели. Спокойно, ще ги натикаме в кучи гъз.

Коментирай

Червената шапчица

преди 4 месеца

Какъв тен от солариума...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.