Радостин Василев: Главният прокурор трябва да поиска имунитета на Красен Кралев

https://svobodnoslovo.eu/sport/radostin-vasilev-glavniyat-prokuror-tryabva-da-poiska-imuniteta-na-krasen-kralev/2580 SvobodnoSlovo.eu
Радостин Василев: Главният прокурор трябва да поиска имунитета на Красен Кралев

Футболният мач между нас и РСМ не се е състоял. Надявам се да се проведе. Отношенията между двете държави са приятелски. Трябва да има такъв мач- между приятелски и братски народи. Лидерът на България трябва да е капитан. Той е лидер. Това каза по БТВ спортният министър Радостин Василев.

Усилията трябва да са насочени в сферата на дипломацията и образованието. Националният интерес е застрашен когато някой отвъд решенията на НС направи крачки. Това е тема, която е по-далече от спорта, но близка до сърцата на българите.

Не подозирам, че член на кабинета би допуснал да се стигне до червен картон.

Има редица сигнали за корупционни действия, които са довели до ощетяване на държавата. Най-пресният пример - комплекс “Септември”, който досега не е стопанисван от министерството, той се стопанисваше от трети лица. Те получаваха наеми. Има незаконни тенис-кортове, сервизи. Проблемът е, че безстопанствеността на Красен Кралев е довело до висока щета - стотици хиляди лева.

Нашият въпрос е защо министерството не е влязло във владение на този имот. Разследване ще има. За мен това е грандиозна нередност по времето на Красен Кралев. Преди 10 дни ние влязохме във владение за първи път. Прехвърлен е от областната администрация, но е продължила вакханалията. Това не е най-сериозният проблем.  15 млн. лева липсват от спортните салони. Има обществена поръчка, която е отменена от съда, но парите ги няма. Има отказ от фирмите да възстановят парите. Няма и един пирон забит. Значи говорим за организирана престъпна група. Знаем кой е организирал тази група, но е оставя органите да го докажат. Има определени зависимости  между тези фирми. Плащането се е извършило на 31 декември. На следващият ден плащането е нямало да бъде възможно.

Десетки хора заслужават да бъдат в затвора. Това, че съм смел да тръгна открито, това ми носи определени негативи. Един човек се позна в моите думи - г-н Красен Кралев. Това е първият, на когото главният прокурор трябва да му поиска имунитета. Считам, че мълчанието на прокуратурата, допълнително девалвира доверието в нея. Ще принудят министър да извършва граждански арести. Приемете, че съм готов на всякаква форма, за да се въздаде справедливост.

Когато една държава функционира, без прокуратурата да оказва съдействие на органите, е много трудно. България е първата държава, в която има война между МВР и прокуратурата. Ние сме за пример как не се случват нещата.

Като министър не ме заплашват пряко, но ми подхвърлят през трети лица. При мен това ме амбицира още повече. Винаги става въпрос за финансови интереси.

Заплашват ме хора, на които нарушавам интересите. Може би съм бил най-често при министър Рашков и се работи активно по редица сигнали. Мисля, че ще има резултат.

Не желая да се срещам с Борислав Михайлов. Лидерът на ИТН има място навсякъде.

frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.