Албания признава бг малцинство, Джамбазки поздрави и колеги от ДПС

https://svobodnoslovo.eu/svyat/albaniya-priznava-bg-malcinstvo-dzhambazki-pozdravi-i-kolegi-ot-dps/26042 SvobodnoSlovo.eu
Албания признава бг малцинство, Джамбазки поздрави и колеги от ДПС

Днес европарламентът гласува доклад за напредъка на Албания, в който я призова да признае българско малцинство. 

Положихме огромни усилия, за да задължим Република Албания да признае българско малцинство и да включи неговите законни права и интереси в своето вътрешно законодателство. Исторически успех. От тридесетте години на миналия век въпросът за българското историческо малцинство в Албания е замразен. Заради войната, заради болшевишката диктатура в региона след това. Днес поправихме тази историческа несправедливост, написа на страницата си във Фейсбук евродепутатът Ангел Джамбазки.

В текста му се казва още:

Днес отворихме люта рана в сърцето на антибългарския, коминтерновски македонизъм. ЕП призна българите в Албания. Това е смърт за болшевишкия македонизъм. Географска. Скопските и белградските коминтерновци полудяха и активираха всичките си спящи клетки по пост-югославска линия. Беше трудна битка.

Джамбазки изказва благодарност на колегите си от ГЕРБ, БСП и ДПС. Много пъти сме имали различия, по много теми. И утре пак ще имаме. Но днес колегите взеха единствено правилното решение и без тях вероятно нямаше да стане. Поздравления за Филиз Хюсменова, Искра Михайлова, Неджими Али и Илиян Кючюк, пише още Джамбазки

http://offnews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.