Алекс Сорос - Спонсорът на Байдън

https://svobodnoslovo.eu/svyat/aleks-soros-sponsorat-na-baydan/124793 SvobodnoSlovo.eu
Алекс Сорос - Спонсорът на Байдън

Американският финансист Джордж Сорос неотдавна предаде контрола върху огромната си 25-милиардна империя на сина си Александър, който обеща да използва парите на семейството в защита на крайнолеви каузи. Това се случва и на практика - само между февруари и септември миналата година 38-годишният Сорос-младши е посетил Белия дом поне осем пъти за срещи с високопоставени лица, докато в същото време е дарявал милиони долари на Демократическата партия в САЩ.

“Не са много хората, които просто така посещават Белия дом осем пъти в годината, за да говорят за политика”, коментира пред “Вашингтон Екзаминър” Том Фитън, президент на консервативната група “Judicial Watch”. “Това прави Алекс Сорос вътрешен човек в Белия дом. В обществен интерес е да се знае какво е говорил на Джо Байдън”, добавя Фитън.

Посещенията демонстрират влиянието на фамилията Сорос сред най-високите етажи на властта, тъй като организации, финансирани от тяхната фондация “Отворено общество”, подкрепят дневния ред на президента Джо Байдън в Съединените щати, посочва вестникът.

“Тъй като избирателите започват да се настройват за изборите през 2024 г., те заслужават да знаят до каква степен машината за “тъмни пари” (средства от анонимни дарители) на Сорос упражнява влияние върху висши длъжностни лица в Конгреса и в администрацията на Байдън”, подчертава пред вашингтонското издание и анализаторката Кейтлин Съдърланд.

38-годишният Алекс Сорос, който още през април 2023 г. заяви публично, че ще работи за преизбирането на Байдън на президентските избори през 2024 г., често публикува снимки в социалните мрежи с висши демократи, включително бившите президенти Бил Клинтън и Барак Обама, както и с държавния глава Джо Байдън и вицепрезидентката Камала Харис.
“Аз съм доста по-политически настроен от баща ми”, признава Алекс в интервю за “Уолстрийт джърнъл” миналото лято.

Говорейки за целите си Сорос-младши заявява, че е “много обезпокоен” от възможността републиканецът Доналд Тръмп да се завърне в Белия дом. В последващи публикации финансистът отива още по-далеч и дори прогнозира “края на демокрацията” и “гражданска война”, ако Тръмп спечели втори мандат през 2024 г.

Освен във Вашингтон, Сорос-младши често може да въде забелязан и в Будапеща. Подобно на баща си, Александър обича да се нарича филантроп, твърди, че има унгарско гражданство и претендира, че може да се меси в държавните ни дела, пище вестник “Маджар Немзет”.

Александър Сорос понастоящем е председател на “Отворено общество” и е единственият член на семейството в инвестиционния комитет на Soros Fund Management - фонд насочващ около $1.5 милиарда годишно към организации, които “насърчават демокрацията по света”.

Според биографията му Алекс завършва история в Нюйоркския университет през 2009 г. и получава докторска степен от Бъркли, Калифорния през 2018 г. Негови статии са се появявали в “Ню Йорк Таймс”, “Гардиън”, “Ройтерс” и “Политико” - този списък дава добра представа за сферата на влияние на клана Сорос в международната преса, като неслучайно тези издания са сред основните критици на унгарската външна политика и премиера Орбан.

Алекс Сорос започна атаките си срещу Виктор Орбан още през 2015 г., когато на публична лекция в Будапеща декларира подкрепата си за миграцията към Унгария и Европейския съюз, обвинявайки управляващата партия “Фидес” в ксенофобия и национализъм. Синът на американския спекулант отдавна крои планове да наводни Европа с хиляди мигранти от Близкия изток и Африка. И дори сега това е една от неговите “фикс идеи”, докато спонсорира повече от щедро унгарската опозиция, подчертава “Маджар Немзет”.

“Виждаме, че Александър Сорос се е подготвил за дълга битка срещу суверенните сили в Европа, включително правителството на Орбан”, пише унгарският вестник, разкривайки наръчниците за обучение на новото поколение “соросоиди”. Според ежедневникът Алекс Сорос дълго време се преструвал на безразсъден гуляйджия, но всъщност е прекарал години в изграждането на мрежата си от агенти както в САЩ, така и по света.

Проучвания на MRC Business показват, че за няколко години Сорос-младши се е срещал с най-малко 43 световни лидери, като списъкът включва папа Франциск, френския президент Еманюел Макрон, украинския президент Зеленски, испанския премиер Педро Санчес, канадския премиер Джъстин Трюдо и генералния секретар на ООН Антонио Гутериш.

Алекс Сорос е особено последователен и по отношение на войната в Украйна. Според него западните страни трябва да подкрепят Киев и да поемат по-голяма роля в конфликта. “Баща ми е прекарал много време в Украйна - нашата подкрепа остава непоколебима, независимо какво се случва в САЩ”, каза Сорос-младши в Киев през декември, на официална среща с началника на президентската администрация Андрей Ермак.

 

Успя да спечели доверието ми

По принцип не исках фондацията (“Отворено общество”) да бъде поета от някое от децата ми. Винаги съм мислил, че трябва да се управлява единствено от човек, който има нужните качества за позицията. В крайна сметка се убедих, че най-подходящият е именно синът ми Алекс, който успя да спечели доверието ми.

Джордж Сорос, финансист

 

Има големи планове за Украйна 

Благодарни сме на Александър Сорос, на баща му и на “Отворено общество” - те наистина правят много за Украйна. Фамилията финансира важни проекти, гарантиращи сигурността на украинците и просперитета на украинската държава. С Алекс обсъждаме и въпросите, свързани с възстановяването на Украйна след войната.

Андрей Ермак, политик

 

По-радикален е от баща си

Сорос-младши въплъщава, по още по-радикален начин от баща си, една прогресивна, глобалистка програма, на която твърдо се противопоставяме. Независимо дали става въпрос за миграция, джендър идеология или доставка на оръжия за Украйна, натискът се засилва върху страни като нашата, които защитават своите интереси и ценности.

Левенте Сикра, журналист

Дели постеля с чернокож дизайнер

Сексуалността на Александър Сорос е честа тема в жълтите таблоиди, според които той без капка съмнение е хомосексуалист. От дълги години за негов партньор е спряган чернокожият моден дизайнер и политически активист Максуел Озбърн - двамата редовно споделят в социалните мрежи провокативни снимки, на които се прегръщат и се държат за ръце.

Интересен факт е, че баща му също има влечение към чернокожи - само преди дни папараци на британския “Дейли Мейл” уловиха 93-годишния Джорд Сорос да отмаря на остров Барбадос с афроамерикански антураж, а снимките обиколиха световните агенции.

Автор: Георги Пашов

trud.bg

5 Коментара

Червената шапчица

преди 3 месеца

Роман Костенко, секретар на комисията по национална сигурност, отбрана и разузнаване на Върховната рада на Украйна, заяви, че Володимир Зеленски политически е мъртъв, предаде NV.ua.

Коментирай

Влади

преди 3 месеца

Такива, като тези объркаха света! Смърт им е малко наказание! Педер....ти!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.