Американската журналистка Ким Айверсен: след видяното в Палестина не можах цяла седмица да изляза от дома си

https://svobodnoslovo.eu/svyat/amerikanskata-zhurnalistka-kim-ayversen-sled-vidyanoto-v-palestina-ne-mozhah-cyala-sedmica-da-izlyaza-ot-doma-si/120183 SvobodnoSlovo.eu
Американската журналистка Ким Айверсен: след видяното в Палестина не можах цяла седмица да изляза от дома си

Американската журналистка Ким Айверсен: след видяното в Палестина не можах цяла седмица да изляза от дома си

Всеки американец, когото познавам и който е бил в Палестина, се връща ядосан, отвратен и травматизиран. Още очаквам да срещна някой, който да каже: „Не е толкова зле. Вината е тяхна и те си го заслужават.” Срещнах много, който отидоха там, вярвайки, че Израел са добрите и че палестинците сами са се прецакали, само за да се върнат тези хора обратно изцяло отвратени от Израел.

Аз се завърнах в състояние на шок. Станах свидетел в реалния живот на хората, на неща, за които бях чела само по историческите книги. Неща, за който никога не съм вярвала, че правителство може да направи в съвременните времена. Имах неутрално отношение към Израел преди своето пътуване. По време на пътуването аз бях доста скептична и дори нервирана от няколко палестинци, които се обръщаха с въпроса към мен.

Когато се върнах обратно в Щатите и започнах отново да преминавам през всичко… Не можах да включа светлините или дори да изляза от леглото цяла седмица. Това, което видях беше непредставимо Беше жестокост, насочена към група от щедри и топли хора, с едно много, много ясно намерение – да се отърват от тях. И не можех да повярвам, че групата, която прави това на тези хора, го беше направила не много отдавна. Те предприеха подобна тактика и ги въоръжиха срещу други хора. Това е което видях и не мога да не го виждам. Децата в училищата, които ме спираха ме молеха да се върна в къщи и да кажа на Америка да спре. Те знаят, че именно ние позволяваме тази злоупотреба.

Лично аз и всеки когото познавам, се връща отвратен от Израел. И много от нас не са били дори в Газа, ставайки свидетели на война. Всекидневният живот за палестинците е жесток и той е на сто процента контролиран от Израел. И независимо от това, с което сме захранвани през целия си живот, всичко това не се прави защото палестинците са нападателни и опасни, прави се за да се отърве региона от тях. Да се направи животът им толкова нещастен, че те или да напуснат или да въстанат като така дадат извинение на Израел да завземе още земя. И израелците не се срамуват да си го признаят, когато говорите по този въпрос. Някои могат да го омекотят с изказвания от рода на: Е, ние се опитахме по мирния начин, но те не го приеха.” Няма значение как точно го заявяват, те винаги свършват по един и същи начин, който е: „те не могат да останат” и „искаме те да си заминат.”

Дълги години Ким Айверсен е част от екипа на „Rising” – ежедневно новинарско предаване на вашингтонският политически вестник „The Hill”. От година тя води самостоятелно политическо предаване (шоу) – The Kim Iversen Show, което се излъчва и в платформата Youtube.

Превод от английски: Андрей Киряков

3 Коментара

copy - paste

преди 5 месеца

Добре де, излезе генералният на ООН и каза, че се избиват масово невинни. Израел му поиска оставка. Излезе шефа на организацията на бежанците към ООН и потвърди, че тия хора се избиват и нямат шанс. Излезе шефа на Международния червен кръст. Излезе и този на лекарския съюз. Европа трае. Дори и Байдън под сурдинка ги подкрепя. То е очеизвадво, че се извършва геноцид. Абсурдно е. На една шепа хора от тяхното правителство никой да няма влияние.

Коментирай

milka_59

преди 5 месеца

Ето защо никой не харесва евреите, защото са душевно и физически нечистоплътни.

Коментирай

Христина

преди 5 месеца

Сега виждаме с очите си защо целият свят мрази евреите - виждаме с какво настървение избиват децата. И Мосад, и ЦРУ са знаели за предстоящата атака на Хамас, но не я предотвратиха, за да има основание Израел да избие палестинците и да им заграби земята.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.