Българска банда източила 54 млн. паунда от социални помощи във Великобритания

https://svobodnoslovo.eu/svyat/balgarska-banda-iztochila-54-mln-paunda-ot-socialni-pomoshti-vav-velikobritaniya/131371 SvobodnoSlovo.eu
Българска банда източила 54 млн. паунда от социални помощи във Великобритания

Във Великобритания петима членове на организирана банда, всички българи, бяха осъдени за най-големия случай на измама със социални помощи, както се изрази Кралската прокуратура, цитирана от британски медии.

Бандата, която се състои от три жени и двама мъже, е извършила хиляди измами за получаване на социални помощи за период от четири години и половина.

Съдът в лондонския квартал Ууд Грийн научи от Министерството на труда и пенсиите, че бандата е откраднала 53,9 милиона паунда, като е използвала "сложна комбинация от легитимни документи за самоличност и фалшива документация, за да изглежда, че имат право на помощи и обезщетения", информира БНР. И петимата се признаха за виновни. Те се признаха за виновни и по обвинения за пране на пари.

Сред подправените документи са фиктивни договори за наем, фалшиви фишове за заплати и фалшиви писма от наемодатели, работодатели и лични лекари. Измамите са направени между октомври 2016 г. и май 2021 г.

Прокурорът Бен Рийд каза, че случаят е "най-мащабното наказателно преследване за измама с облаги, завеждано някога в съдилищата в Англия и Уелс".

Става дума за измами в промишлен мащаб, изтъкна Рийд.

Присъдата срещу петимата трябва да бъде произнесена на 28 май. Би Би Си посочва техните имена като Али, Николова, Стоянов, Тодорова и Панева, като Али уточнява, че той е избягал в България, когато е бил пуснат под гаранция след ареста, но е бил екстрадиран обратно във Великобритания.

trud.bg

8 Коментара

Бля, бля

преди 1 месец

Ама и 5 мата чистак българи . Радостно ми е ,че са обрали социалните фондове на албиона. Да няма само пиратите да краднат.?

Коментирай

Иван Пеев

преди 1 месец

Българи или цигани? Първо да уточним това. Второ, крайно време е Евроамериканците да приднаят, че по света има цигани, които трябва да получават граждански права само и единствено, срещу положен труд. Ето резултата от правата на малцинствата! Да напомня на всички, разликата между болшевизма и демокрацията е само в свободното право на избор. Всичко останало се решава от болшинството избиратели, а малцинството се подчинява! Това е демокрацията. Либерогъзите да си го запиша върху долната част на гърба.

Коментирай

Телефонният номер на съществото Вяра Тодева е 0888 87 23 23

преди 1 месец

Експроприация на експроприаторите = насилствено връщане на заграбената собственост, като собствеността преминава обратно от грабителите към ограбените.

Коментирай

BLIMAN

преди 1 месец

Аферим на тези петимата...само така ...мръсните и гадини англосаксонци трябва да ядат лайна, защото това заслужават.

Коментирай

Донкъ

преди 1 месец

Ромът и изрусен си остава РОМ

Коментирай

54 милиона социални помощи!

преди 1 месец

в България и два лева социална помощ не дават да мре стадото като ненужен биологичен отпадък....погледнете какви социални ситеми имат на запад бе, не ви ли е срам там на триъгълника на смъртта ...и ще ми разправят, че трябвало да затягат тука коланите и да вдигат данъците...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.