"БЕЗ ЕЛЕКТРИЧЕСТВО, ХРАНА И ГОРИВО"

https://svobodnoslovo.eu/svyat/bez-elektrichestvo-hrana-i-gorivo/118164 SvobodnoSlovo.eu
"БЕЗ ЕЛЕКТРИЧЕСТВО, ХРАНА И ГОРИВО"

"Голяма част от град Бейт Ханун в североизточната част на анклава е изравнена със земята. Израелското министерство на отбраната каза, че е наредило "пълна обсада" на ивицата Газа", предаде Би Би Си.

 
"Без електричество, без храна, без гориво" - гласи заповедта.
 
Каква е вината на цивилното палестинско население, за да бъде подложено на подобно изтребление с глад, жажда, мрак и спиране на всяка ежедневна дейност, битова и професионална - без ток, без газ, без бензин? Демонизираха Русия, но тя никога не стори това с мирните украински жители. 
 
Палестинците са натъпкани като сардели, без жизнено пространство в теснотията на тая "ивица". Ще тръгнат болести, а лекарска помощ ще е невъзможна при липсата на електричество и гориво. Там има пеленачета, има новородени - и те ли подкрепят Хамас и трябва да бъдат наказани? Какви са тия присъди "ан блок"?
 
Ама какво ни пука за палестинските деца на нас, в Колонията - ние ще си проектираме връз Сбирщината ту украинското, ту израелското знаме. Но на мен тая "пълна обсада" на жени, деца и старци ми напомня обсадата на църквата в Перущица.  
 
... И ООН отгоре през гъстия дим гледаше на всичко тих, невъзмутим.
 
Милена Върбанова

10 Коментара

Валерия Маркова

преди 6 месеца

Милена, много уважавам твоите писания, но този път не се в час.

Коментирай

Червената шапчица

преди 6 месеца

40км дължина, 10 км широчина. Кой идиот направи тази териториална уредба? Израел няма полезен ход, просто защото в Близкия изток никога не е имало полезен ход. Имало е само война, война и война...

Коментирай

copy - paste

преди 6 месеца

“Израел няма полезен ход, просто защото в Близкия изток никога не е имало полезен ход“ А може би това е целта и еврейската държава да се засели в освободените от Украинци земи на десния бряг на Днепър—Днепропетровск ,който е столица на евреите в Украйна.

Коментирай

Червената шапчица

преди 6 месеца

Милена Върбанова много си е в час жената, ами мисирките са адски тъпи, госпожо Валерия Маркова. Гледайте новините по бнт, бтв и нова и ще сте в час.

Коментирай

Червената шапчица

преди 6 месеца

Абе, тоя идиот хитлер, защо е мразил толкова много евреите?

Коментирай

Червената шапчица

преди 6 месеца

Защо Бенямин Нетаняху все още е министър-председател на Израел, а не е в пандиза?

Коментирай

Май, май...

преди 6 месеца

Вече започвам да разбирам защо човекът с мустачките е искал да изтреби това племе...

Коментирай

Нетрепващ, железен демократичен свят

преди 6 месеца

Не искам и да си представя какво се случва в момента в Газа. Много няма да могат да издържат да го гледат дори. Никой в "демократичния свят" не се трогва. Както и за иракчани, либийци, йеменци и много други. Тази идеология и "ценности" ли поддържате, мерзавци? На:без вода, храна и ток, килимни бомбардировки, избиващи де що живо има във въздуха и на земята.

Коментирай

ВЕНЦИ

преди 6 месеца

От няколко години наблюдавам трайното заселване на чужденци във Велинград. На пазара в неделя се чува руска реч. Оказа се, че са руски евреи от Израел... Почему они пришли здес???

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.