Bulgarian Military: Су-57 може да ударят в Западна Украйна до 12 седмици заради Rheinmetall

За да не задейства петия член на НАТО, Москва ще използва изтребители пето поколение

https://svobodnoslovo.eu/svyat/bulgarian-military-su-57-mozhe-da-udaryat-v-zapadna-ukrayna-do-12-sedmici-zaradi-rheinmetall/113478 SvobodnoSlovo.eu
Bulgarian Military: Су-57 може да ударят в Западна Украйна до 12 седмици заради Rheinmetall

За да не задейства петия член на НАТО, Москва ще използва изтребители пето поколение

Отбранителната компания на Германия Rheinmetall крои планове да открие до края на годината производствени мощности в Украйна. Предприятието ще е базирано в западната част на страната и ще се специализира в ремонта и производството на бронетранспортьори Fuchs.

 

Проектът ще е своеобразен тест за отбранителния сектор на Украйна в областта на производството, логистиката и финансите и управлението. 

Компанията не само е производител на транспортьори Fuchs, а ще се заеме с обучението на украинци да поддържат танкове, както и останалата бронирана техника.

 

Не е изключено занапред производственото съоръжение да започне да произвежда по-модерни танкове като KF51 Panther.

Наблюдателни западни медии обаче отбелязват, че новото предприятие несъмнено ще се превърне в мишена за руските изтребители Су-57. 

Не е изключено Русия да използват и ракети въздух-земя Х-59МК2, които са с висока точност и голям обсег. Освен това могат да противодействат успешно на украинските системи за противовъздушна отбрана.

 

Експерти от изданието Bulgarian Military прогнозират, че ударът по завода вероятно ще бъде нанесен в рамките на следващите 3 месеца. Предвид факта, че немският концерн ще е разположен много близо до границата на Украйна със страните-членки на НАТО като Полша, Унгария и Словакия, Русия няма да рискува с ракетен удар, който има риск да се окаже недостатъчно прецизен. В противен случай подобен род инциденти би могъл да се тълкува като задействане на петия член на НАТО.

Източник: blitz.bg

4 Коментара

darkaveng

преди 9 месеца

Боже, доживях да видя и български military "специалисти"? Апропо, какви са тези "специалисти"? Анадънму?😀

Коментирай

Иванова

преди 9 месеца

Някой Military капацитет, като генерал Събев, който дори не знае да марширува.

Коментирай

Глас народен

преди 9 месеца

Тази Грозна Герберска ОВЦА - Ива Николова, много и отбира главата от оръжия, че започна да пише и тя! Тази кухарка е като дялан камък, където да го сложиш - все пречи!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.