Цивилните започнаха да излизат от катакомбите на завода "Азот" в Северодонецк

https://svobodnoslovo.eu/svyat/civilnite-zapochnaha-da-izlizat-ot-katakombite-na-zavoda-azot-v-severodoneck/2447 SvobodnoSlovo.eu
Цивилните започнаха да излизат от катакомбите на завода "Азот" в Северодонецк

Цивилните започнаха да напускат територията на химическия завод "Азот" в Северодонецк през неконтролиран от бойците контролно-пропускателен пункт. Това съобщи посланикът на Луганската народна република в Русия Родион Мирошник в профила си в Телеграм.

"Цивилните започнаха да напускат "Азот" през втория изход на завода. Този контролно-пропускателен пункт не се контролира от екстремисти", написа посланикът в своя Telegram канал.

Той добави, че съюзническите сили срещат хора, които напускат и ги отвеждат на безопасно място. Остатъците от украински формирования са съсредоточени в района на другия вход на завода. Те продължават да държат няколко сгради, където периодично се чува стрелба.

"Те все още държат няколкостотин цивилни като заложници. Тъй като пръстенът около екстремистите се стеснява, цивилните ще могат да напуснат убежищата си. Съюзническите сили подготвят автомобили за евакуация“, каза Мирошник.

По-рано посланикът отбеляза, че бойците на ЛНР са блокирали от 300 до 400 украински бойци в завода на "Азот". По неговите думи, вече е установен контакт с националистите и са започнати преговори за освобождаването на заложниците.

Превод и редакция: БЛИЦ!

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.