Дръж враговете си близо е политическа тактика и в САЩ: Тръмп предложи пост на Робърт Кенеди-младши

https://svobodnoslovo.eu/svyat/drazh-vragovete-si-blizo-e-politicheska-taktika-i-v-sasht-tramp-predlozhi-post-na-robart-kenedi-mladshi/138766 SvobodnoSlovo.eu
Дръж враговете си близо е политическа тактика и в САЩ: Тръмп предложи пост на Робърт Кенеди-младши

Независимият кандидат на президентските избори в САЩ Робърт Ф. Кенеди-младши е разговарял с републиканския си съперник Доналд Тръмп за приемане на позиция в администрацията на Тръмп в замяна на подкрепа на изборите, пише днес Washington Post, позовавайки се на свои източници.

 

Според четири източника на вестника, на Кенеди-младши е предложено да поеме високопоставен пост по здравни и медицински въпроси, ако Тръмп спечели президентската надпревара.

Според източниците преговорите, започнали часове след опита за убийство на Тръмп на 13 юли, не са довели до сделка поради опасения в обкръжението на Тръмп, че обещанието за пост в замяна на политическа подкрепа ще доведе до усложнения.

Кенеди - младши потвърди, че е разговарял с Тръмп, но не даде подробности.

„Всичко, което ще ви кажа, е, че съм готов да говоря с всеки от всяка политическа партия, който иска да говори за здравето на децата и как да сложим край на епидемията от хронични заболявания“, каза Кенеди, добавяйки, че Тръмп е бил по-отворен от националния комитет на Демократическата партия.

„Изпитвам голямо уважение към президента Тръмп, че се свърза с мен. Никой от Националния комитет на Демократическата партия не се е свързал с мен от 18 месеца. Вместо това те събраха милиони, за да провалят кампанията ми“, каза той.

Кенеди-младши възнамеряваше да участва в президентската надпревара като кандидат на демократите, но през есента на 2023 г. обяви, че ще бъде независим. 

trud.bg

8 Коментара

Посетител

1 month before

Защо RFK Jr. да е враг на Тръмп?!? И това че Тръмп му е предложил пост - какво лошо има? Търсят под вола теле!

Коментирай

ГРАЖДАНКА

1 month before

Ако не греша, Кенеди имаше някаъв пост и при предишната администрация на Тръмп, май беше някакъв съветник!

Коментирай

BLIMAN

1 month before

Не крия, че имам симпатии към този човек, в никакъв случай не мога да го причисля към бандата около Байдън, Клинтън, Обама и сие.

Коментирай

Аква

1 month before

Умен ход на Тръмп. И изборът на Ванс е за адмирации. Важни са спонсорите- колко от тях ще напуснат демократите и ще дойдат при републиканците. ЗАЩОТО дълбоката държава са хората с парите.

Коментирай

Шмайзер

1 month before

Моят шмайзер е безплатен.

Коментирай

Ася

1 month before

Не забравяйте, че именно Р. Кенеди беше един от най-автентичните противници на бизнеса с експериментални течности, напис и книга за Фаучи. Може да има кусури, но чак екстремист - силно казано.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.