Германия плати обезщетение на осъден за изнасилване на 14-годишно момиче и мигрант със 160 присъди, преди да ги депортира в Афганистан

https://svobodnoslovo.eu/svyat/germaniya-plati-obezshtetenie-na-osaden-za-iznasilvane-na-14-godishno-momiche-i-migrant-sas-160-prisadi-predi-da-gi-deportira-v-afganistan/141797 SvobodnoSlovo.eu
Германия плати обезщетение на осъден за изнасилване на 14-годишно момиче и мигрант със 160 присъди, преди да ги депортира в Афганистан

Германия депортира мигранти, осъдени за тежки престъпления. Германското правителство не предостави подробности за престъпленията, за които са осъдени 28-те афганистанци, депортирани на 30 август. АФП обаче цитира Министерството на правосъдието на провинция Баден-Вюртемберг, според което един е бил осъден за участие в групово изнасилване на 14-годишно момиче, а друг е имал повече от 160 присъди.

За първи път, откакто талибаните дойдоха на власт, Берлин депортира афганистански граждани обратно в страната им. На борда на самолета, летящ от Лайпциг за Кабул, е имало 28 осъдени престъпници, като всеки депортиран е получил 1000 евро в брой.

Говорителят на германското правителство Щефен Хебештрайт коментира: „Това бяха граждани на Афганистан, всички осъдени престъпници, на които не беше позволено да останат в Германия и срещу които беше издадена заповед за депортиране.“

Според Федералната наказателна служба на Германия броят на чужденците, заподозрени в извършване на престъпления миналата година, е бил 41%. През 2022 г. около 48 хиляди германски граждани са станали жертви на престъпления, извършени от мигранти.

Михаел Щюбген, министър на вътрешните работи на източната провинция Бранденбург, съобщи, че Германия може да започне преговори с талибаните и че части от Сирия са достатъчно сигурни, за да позволят връщането на бежанци.

„Амнести Интернешънъл Германия“ остро разкритикува възобновяването на депортациите. Противниците твърдят, че депортирането на афганистанци и сирийски бежанци би било в противоречие с германската конституция и ангажиментите по международното право и че възлагането на процедури за убежище на външни изпълнители би нарушило човешките права на търсещите убежище.

https://obektivno.bg/

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.