Германски евродепутат: България не трябва да е нито в ЕС, нито в Шенген

https://svobodnoslovo.eu/svyat/germanski-evrodeputat-balgariya-ne-tryabva-da-e-nito-v-es-nito-v-shengen/1226 SvobodnoSlovo.eu
Германски евродепутат: България не трябва да е нито в ЕС, нито в Шенген

България и Румъния изпълняват всички критерии за присъединяване към Шенген. И то от цели 11 години. Това бе общата позиция на Европейската комисия и на всички партии в Европарламента, изказана по време на дебат в Страсбург, предава БНР. На приемането обаче се противопостави германецът Гуидо Рейл от Идентичност и демокрация, който заяви, че дълги години българо-турската граница е била в ръцете на мафията, което означава, че, по думите му, мафията носи униформа.

"Двете страни не трябва да са нито в ЕС, нито в Шенген", заключи той.

Председателстващата заседанието прие това като обида на страни-членки и допълни, че ще информира за думите му председателката Роберта Мецола, за да предприеме необходимите мерки.

Същевременно се разбра, че от чешкото председателство ще бъде организирана експертна мисия в двете страни следващата седмица с представители на Комисията, която да оцени изпълнението на основни части от шенгенското законодателство. Въпросът за приемането на двете страни ще бъде разгледан на Европейския съвет през декември.

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.