Израел: Лидерът на „Хизбула“ Хасан Насрала е убит

https://svobodnoslovo.eu/svyat/izrael-liderat-na-hizbula-hasan-nasrala-e-ubit/143459 SvobodnoSlovo.eu
Израел: Лидерът на „Хизбула“ Хасан Насрала е убит

Израелската армия обяви, че лидерът на „Хизбула“ Хасан Насрала е бил убит при вчерашния въздушен удар в Бейрут.

В изявлението на израелската армия се казва, че заедно с Насрала, командирът на така наречения Южен фронт на „Хизбула“, Али Караки, също е бил убит, заедно с други командири.

Хасан Насрала е бил в главния щаб на „Хизбула“ в южните предградия на Бейрут, крепост на Хизбула, известна като Дахия. Щабът, който е бомбардиран, е бил под земята, според изявлението на израелските военни.

Началникът на щаба на израелската армия генерал-лейтенант Херци Халеви заяви, че Израел ще достигне всеки, който заплашва страната и нейните граждани.

„Това не е краят на инструментите в кутията с инструменти. Посланието е просто, за всеки, който заплашва гражданите на държавата Израел, ще знаем как да стигнем до тях“, каза той в изявление, цитирано от Times of Israel. Ливанското движение все още не е направило официално изявление.

Израел извърши множество въздушни удари срещу жилищни жилищни сгради в южен Бейрут, което доведе до множество цивилни жертви, включително до смъртта на деца, с оправданието, че в тях има бойци на „Хизбула“.

obektivno.bg

2 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.