КЛЮЧОВЕТЕ ОТ БАРАКАТА

https://svobodnoslovo.eu/svyat/klyuchovete-ot-barakata/54045 SvobodnoSlovo.eu
КЛЮЧОВЕТЕ ОТ БАРАКАТА

В момента в света едновременно има няколко ключови точки, от които зависи какво бъдеще ни очаква. Повечето хора, подведени от напоителната и излишно подробна информация, не виждат сред нея ключовите новини, които принципно се прикриват зад скандални и дребнави новини, които привличат общественото внимание.

1. ТРЪМП. Докато беше президент, Тръмп явно показа, че няма да се съобразява с глобалистите и ще се опита да промени пътят, който те са начертали пред САЩ. Естествено, това предизвика паническата им реакция, като бяха организирани избори, на които мъртвите гласуваха, а Тръмп беше остракиран в медиите и социалните мрежи. На практика му забраниха да говори. Представете си за какво става дума, след като това е един от най-влиятелните и богати хора в САЩ. Тръмп стана символ на консерватизма, на традициите, на американската мечта, в която няма паднали на колене светли мъже и жени, които да се молят за извинение за нещо, случило се преди 200 години, в която няма ЛГБТ в армията и службите за сигурност, говорителят на Белия дом не предизвиква присмех и съжаление, а политиката е насочена предимно към просперитета на американците, а не към завладяване на чужди държави. Моментът е ключов, защото глобалистите ще се опитат да арестуват Тръмп. Тук интересното е, че САЩ са федерация от щати, всеки от които е със самостоятелно законодателство и управление. Флорида вече каза, че няма да съдейства за ареста и екстрадицията на Тръмп, ако той е там. Неговите поддръжници са много, като в негово лице виждат традиционна Америка, традиционните ценности и силният президент начело на държавата. Един арест на символа на съпротивата срещу глобалистите и изтрещелия нов ред, със сигурност ще предизвика граждански размирици, които трудно ще се овладеят. Заедно със зачестилите странни инциденти в тази държава и възмущението на много американците за милиардите, които Байдън налива в Украйна, това ще въвлече САЩ в спирала от размирици и политическа несигурност. Със сигурност Тръмп няма подкрепата на ци...стите, но пък има на обикновените американци. Два свята. Единият само може да победи. Разрешаването на този политически възел е от ключово значение за близкото бъдеще на света.

2. УКРАЙНА. Войната не е между Путин и Зеленски, Русия и Украйна, а между стария и новия свят. Между САЩ в този му вид и Русия, между САЩ и Европа. Либерализмът срещу традициите и семейството, вярата, консерватизма. Глобалистите ударно подкрепят Украйна с надеждата по този начин да прекършат Русия и съответно това, което тя подкрепя - суверенитета на държавите, семейството, вярата, доброто, човечността, грижата за хората. Ако я няма Русия или тя е слаба, нищо няма да спре САЩ да налага с брутална сила волята си над независими и суверенни държави, да беси чужди държавни глави, да избива цивилни, да завладява колонии. Залогът е голям. Доста неща се разкриха какви са ги вършили САЩ в Украйна. Отвратителни и гнусни неща против човешката природа. Затова това е важно. В зависимост от това кой и как ще победи, ще се определи бъдещето на Европа и света.

3. КИТАЙ. Странно е как много геополитически анализатори подценяват тази държава. Китай вече не е държавата на стоките за един лев - некачествени и евтини, не е държавата на Мао, с партия, която определя всичко до степен на абсурд. Китай се превърна в икономически тигър, с амбицирано и грамотно население, със силна икономика и армия. Китай не е държава на 200 години като САЩ, а хилядолетна империя. Някак си САЩ забравят това, както забравят и много други неща. Сега Китай намира своето място. И определено то не е в глобализма и либерализма и прекрасния нов свят, който искат да наложат САЩ. А Китай не е държава, която може да бъде принудена или подценена по какъвто и да било начин. Там има един начин на дипломация и за съжаление на САЩ, го откри Путин, а не те. Китай вече заяви своята позиция. С което силно наклони везните.

4. ФИНАНСИ. Парите не са това, което бяха. Те са най-простото нещо. Просто се печатат. Не от вас и мен, разбира се, а от ци...стите, които притежават Федералния резерв. И които са сложили свои хора, сред които като въшка на чело се вижда и наша Сталинка, в банките, които контролират държавите. Сътресенията в банковия сектор в момента са контролирани. Всяка една промяна в управлението и системата започва с изземване или преоценка на парите. Хората, които не са важни, не трябва да останат с достатъчно пари, за да могат да се противопоставят. Беден човек и такъв с дългове, лесно се принуждава и управлява. Опитът да се заменят парите с дигитални според мен трудно ще успее. Но ще опитат със сигурност.

А България, ще попитате? Ние сме малко колело в механизма и то не решаващо. Но за нас е важно какъв път ще изберем. Големите се интересуват от нас само доколкото сме важни за интересите им. И въпросът е да изберем за кого да сме важни. Дали за тези, които ще ни организират прайдове и ще ни назнавачат идиоти за управляващи. Или за тези, които ще ни помагат и ще ни оставят някакъв суверенитет и ще се погрижат и за нас. Изборът зависи само от българите. И той не се прави пред изборните урни със сигурност.

Елена Гунчева-Гривова

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.