Кметът на Венеция: Всеки, който викне Аллах Акбар, ще бъде застрелян веднага

https://svobodnoslovo.eu/svyat/kmetat-na-veneciya-vseki-koyto-vikne-allah-akbar-shte-bade-zastrelyan-vednaga/24585 SvobodnoSlovo.eu
Кметът на Венеция: Всеки, който викне Аллах Акбар, ще бъде застрелян веднага

Крайни изказвания направи кметът на Венеция Луиджи Бруняро по време на среща в Римини с негови колеги - градоначалниците на града-домакин, Бергамо и Прато.

„Стига сме били добри. Всеки, който викне Аллах Акбар (Аллах е велик) на площада "Сан Марко", ще бъде убит веднага", обяви кметът на Венеция Луиджи Бруняро.

Той заяви, че всеки един терорист ще бъде изпращан при Всемогъщия и Всемилостивия, ако дори обели дума.

"Този човек ще бъде застрелян на момента, и ще се стреля без предупреждение", категоричен бе кметът.

Бруняро припомни, че полицията във Венеция вече залови четирима косовари, искали да взривят построения в края на ХVI век мост Риалто.

"Те казаха, че искат да се видят с Аллах. Ние можем да пращаме такива хора да се видят с техния Бог без да им се налага да отнемат живота невинни хора", заяви управникът на Венеция.

Освен това Бруняро се обяви за блокада на Либия и недопускане на никакви кораби с мигранти през Средиземноморието. Думите на кмета бяха посрещнати с възторг от присъстващите, но изказването на Бруняро бе подложено на остра критика от страна на редица италиански политици.

Кметът на Венеция: Всеки, който викне Аллах Акбар, ще бъде застрелян веднага

cross.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.