Кустурица: Около Русия се обединяват всички здравомислещи, а ЕС вече не може да се спаси

https://svobodnoslovo.eu/svyat/kusturica-okolo-rusiya-se-obedinyavat-vsichki-zdravomisleshti-a-es-veche-ne-mozhe-da-se-spasi/20450 SvobodnoSlovo.eu
Кустурица: Около Русия се обединяват всички здравомислещи, а ЕС вече не може да се спаси

В едно от интервютата си пред «RT» известният сръбски режисьор Емир Кустурица предрича разпад на ЕС

В мнението на талантливия режисьор има доста смисъл, ако погледнем трезво и обективно на ситуацията в Европа. Отделен момент е, че творческите хора имат по-фина чувствителност към случващото се, и обикновени първи усещат онези неща, които неизбежно предстоят.

Въпрос на време е, всяка една от държавите-членки да се събуди от европейската летаргия и да се захване с възвръщането на националните си интереси, докато не е станало прекалено късно.

«Политиката на европейските елити води Европа към трагичен финал. Вече наблюдаваме стремителното разрушаване на ЕС и тази тенденция само ще се увеличава».

Именно европейските елити разпалват войните и направляват потоци мигранти към Европа, планирайки унищожаването й, заяви в ексклузивно интервю знаменитият режисьор.

Кустурица споделя виждането си от сегашната политическа обстановка в света и прави прогноза относно бъдещето на Евразия.

В разгара на лятото, по-конкретно на 15 юли Емир Кустурица откри в Сърбия фестивал за руска музика «Большой», и в тази връзка значителна част от интервюто е посветена на взаимодействието между културите на Сърбия и Русия, и разбира се творческите планове на самия режисьор.

Цялото интервю може да гледате в прикаченото видео, а за удобство ще представим няколко от най-ключовите моменти.

«Връзките на Сърбия и Русия бяха исторически изключително силни. Дори сега, те се коренят не само в религията, но и в много повече неща. Може би това ни пречи да не влезем в блатото, в което живеят европейските страни. Понякога ми се струва, че днешна Европа е един непрекъснат експеримент, в който нейните елити умишлено подпалват войни и изпращат поток от мигранти към ЕС. Като че ли някой просто е планирал унищожаването на европейските страни …

Ако се поддадем на американизацията на съзнанието, ние постоянно ще гледаме екрана, виждайки само американската пропаганда, а след това нашите елити ще започнат да мислят само за себе си. Тъй като така е прието в Америка.

За сега, каквито и да са елитите ни, те все още са принудени да вървят на среща на народа поне в някои аспекти, иначе няма да бъдат избрани, но ако повторим пътя на САЩ, елитите ще зависят само от банкерите.

От чували с пари, които ще купуват пресата и телевизионните канали, и ще го правят така, че да гласувате за тези, които те избират.

Досега в нашите страни няма такова нещо, но в Европа нещата започнаха да се случват именно така.» News Front

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.