Лойд Остин не може да потвърди съобщенията, че Северна Корея е изпратила войници в Украйна

https://svobodnoslovo.eu/svyat/loyd-ostin-ne-mozhe-da-potvardi-saobshteniyata-che-severna-koreya-e-izpratila-voynici-v-ukrayna/145083 SvobodnoSlovo.eu
Лойд Остин не може да потвърди съобщенията, че Северна Корея е изпратила войници в Украйна

Американският министър на отбраната Лойд Остин каза, че не може да потвърди съобщенията, че Северна Корея е изпратила в Русия войници, които да участват след това във войната в Украйна. Остин каза, че ако това е вярно, то представлява тревожно развитие, предадоха агенция Ройтерс и БТА.

Разузнавателната агенция на Южна Корея съобщи в петък, че Северна Корея е изпратила 1500 войници от специалните си части в руския Далечен изток за обучение и аклиматизация в местни военни бази. Според южнокорейската агенция войниците вероятно ще бъдат изпратени да се бият във войната в Украйна.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обвини в четвъртък Северна Корея, че се готви да изпрати 10 000 войници, които да помагат на Русия във войната.

Генералният секретар на НАТО Марк Рюте каза обаче тази седмица, че на този етап няма доказателства за присъствие на Северна Корея.

Русия и Северна Корея също отрекоха информацията.

Междувременно украинското МВнР призова за силна реакция от страна на съюзниците и за ускоряване на западната военна подкрепа в отговор на твърденията на Киев и Сеул за изпращане на севернокорейски войски в подкрепа на руската армия, предаде Франс прес.

Епицентър 

3 Коментара

Нюз пейпър

1 day before

Цитирам : няма начин да различим корейци от буряти ( народност в Сибир) .Така е, няма начин да различим и българин от румънец или унгарец...Приличаме си.

Коментирай

шашо

1 day before

че какъв е Лойд О., само шеф на Пенрагона, къде се слага срещу думата на любимото тамагочи на съвкупния демократичен, че и цивилизован свят прецедент Зелко, мирише ми на сговор с Путин, ама ха...

Коментирай

шашо

1 day before

че какъв е Лойд О., само някакъв си шеф на Пентагона, къде се слага срещу думата на любимото тамагочи на съвкупния демократичен, че и цивилизован свят, прецедент Зелко, мирише ми на сговор с Путин, ама ха...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.