Лойд Остин: САЩ не търсят конфликт с Иран, но няма да се поколебаем да действаме

https://svobodnoslovo.eu/svyat/loyd-ostin-sasht-ne-tarsyat-konflikt-s-iran-no-nyama-da-se-pokolebaem-da-deystvame/131649 SvobodnoSlovo.eu
Лойд Остин: САЩ не търсят конфликт с Иран, но няма да се поколебаем да действаме

САЩ не търсят конфликт с Иран, но няма да се поколебаят да защитят войските си в Близкия изток и да подкрепят Израел. Това заяви министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин.

 

„Ние не търсим конфликт с Иран, но няма да се поколебаем да действаме, за да защитим нашите войски и да подкрепим отбраната на Израел“, каза Остин в изявление, публикувано от Пентагона.

Президентът на САЩ Джо Байдън каза по време на телефонни разговори с израелския премиер Бенямин Нетаняху, че Вашингтон няма да участва в настъпателни операции срещу Иран, съобщи CNN, цитирайки представител на американската администрация.

Байдън също така заяви в публикация в социалната мрежа Х, придружена със снимка от стаята за управление на кризи в Белия дом, че заявява подкрепата на САЩ за Израел и, че тя е „непоколебима“.

„Току-що се срещнах с екипа по национална сигурност за брифинг относно атаката на Иран срещу Израел. Нашият ангажимент към сигурността на Израел пред лицето на заплахите от Иран и неговите съюзници е непоколебим."

От своя страна, държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви: „Въпреки че не се стремим към ескалация, ние ще продължим да подкрепяме отбраната на Израел и както ясно каза президентът, ние ще защитаваме персонала на САЩ.“

trud.bg

2 Коментара

илюминат - ренегат

преди 2 седмици

Даааа! Няма да се поколебаят докато не им начешат "крастата".

Коментирай

Влади

преди 2 седмици

Негрото нещо се е объркал....😃

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.