Мей се извини на хората, получили писма, че имат месец да напуснат Великобритания

https://svobodnoslovo.eu/svyat/mey-se-izvini-na-horata-poluchili-pisma-che-imat-mesec-da-napusnat-velikobritaniya/24588 SvobodnoSlovo.eu
Мей се извини на хората, получили писма, че имат месец да напуснат Великобритания

Тереза Мей се извини на хората, получили писма от Министерството на вътрешните работи, че имат един месец да напуснат Великобритния или ще бъдат депортирани, . Близо 100 писма с такова съдържание са били изпратени, но по грешка, обясни Мей. Тя увери, че правата на гражданите на Европейския съюз не са променени.

Тази кореспонденция стана известна след като жена от Финландия, женена за англичанин и живееща в Кралството от 10 години, разпространи писмото в социалните мрежи. Тереза Мей потвърди, че статутът на гражданите на ЕС е непроменен.

"Tова е грешка на Министерството на вътрешните работи. Разбирам, че бързо са започнали да се свързват с хората, които са получили тези писма и да ги уверят, че няма да бъдат депортирани, а гражданите на Европейския съюз, живеещи тук - в Англия, че техните права и статут не са се променили."

Английското правителство неколкократно обясни на 3.5 млн емигранти от ЕС, че няма нужда да подават документи за постоянно жителство, защото тяхното пребиване в Кралството не е под риск. След допусната грешка от Вътрешното министерство са се обадили на финландката, за да и се извинят, но не са и предложили да покрият съдебните и разноски, възлизащи на 4 хил. паунда

Мей се извини на хората, получили писма, че имат месец да напуснат Великобритания

cross.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.