НАТО обеща да подкрепи вечната война в Украйна, докато Зеленски продължава да хленчи

https://svobodnoslovo.eu/svyat/nato-obeshta-da-podkrepi-vechnata-voyna-v-ukrayna-dokato-zelenski-prodalzhava-da-hlenchi/113319 SvobodnoSlovo.eu
НАТО обеща да подкрепи вечната война в Украйна, докато Зеленски продължава да хленчи

НАТО обеща да подкрепи вечната война в Украйна, докато Зеленски продължава да хленчи

Повечето заглавия за срещата на върха на НАТО бяха, че Зеленски хленчи и настоява незабавно да бъде допуснат в НАТО. Освен това имаше много заглавия за това колко е възмутен светът, че този малък човек в зелен костюм вбесява всички с неблагодарността си.

Вижте: Бен Уолъс относно украинските искания: - „Ние не сме Amazon“.

НАТО обаче обеща на тази мърмореща, титулувана персона много оръжия за избраната от него война срещу Русия.

Ройтерс:

Съединените щати и глобалните съюзници дадоха нови гаранции за сигурност за Украйна на среща на върха на НАТО в сряда, предназначени да укрепят дългосрочната отбрана на страната срещу Русия, докато Киев се стреми към членство в алианса. Перспективата за дългосрочна защита от членовете на най-мощния военен блок в света дойде ден след като президентът Володимир Зеленски нарече "абсурдно" да се откаже да му предложат покана или график за присъединяване на Украйна към НАТО. Разочарованият супергерой им се нахвърля след отказа на НАТО, като заяви – „Украйна настоява за ранно членство, докато се бори с руската инвазия, отприщена през февруари 2022 г., която уби десетки хиляди и принуди милиони да напуснат домовете си.”

Вместо това, декларация на Г-7, съставена от най-индустриализираните страни в света, стартира двустранни преговори за военна и финансова подкрепа, споделяне на разузнавателна информация и обещание за незабавни действия в случай на нова руска атака.

„Нашата подкрепа ще продължи дълго в бъдещето. Това е силно изявление за нашия ангажимент към Украйна“, каза президентът Джо Байдън, на срещата в Токио със лидерите на Г-7. И допълва – „Ще бъдем там, колкото е нужно и колкото е необходимо".

Може би трябваше да се откаже от този лозунг с наближаването на изборите.

Преглъщайки разочарованието си от липсата на график за членство, Зеленски все пак нарече резултата „значителен успех“ и последва вълна от съобщения за военна помощ за Киев.

„Днес има гаранции за сигурност за Украйна по пътя й към НАТО“, каза той. „Украинската делегация носи у дома значителна победа за сигурността на Украйна.“ И все пак Зеленски настоя за повече и каза, че ще повдигне въпроса за нуждата на Украйна от оръжия с голям обсег на среща с Байдън на срещата на върха.

„Може да се каже, че резултатите от срещата са добри, но ако имаше покана, те биха били идеални“, добави Зеленски.

Дмитрий Медведев, заместник-секретар на Съвето за сигурност на Русия, ръководен от президента Владимир Путин, заяви, че увеличаването на военната помощ на НАТО за Украйна приближава Трета световна война. Единственият план, който САЩ могат да имат, е трета световна война. Украйна вече загуби войната. Така че какъв е смисълът да отлагате, ако не планирате евентуално да изпратите войски на НАТО?

Честно казано, демократите изглежда искат да преминат изборите през 2024 г., преди да въведат американски войски, защото ако са в Трета световна война, ще бъде много по-трудно да фалшифицират и спечелят изборите. Така че това изглежда е общата идея да се намери начин да удължат това до ноември 2024 г.

Руснаците вече искат това да свърши по-рано!

Светослав Атаджанов

3 Коментара

Мая

1 year before

До колкото разбирам, ако зависи от Запада, в източна Европа няма да има никакви държави и икономика, а само фронтови територии, дължащи безброй пари на господарите и натъпквани с безкрайно количество оръжие. Така икономиката на запад ще върви безпроблемно, а бизнесът си е бизнес. Мисля, че Сталин беше казал, че смъртта на един човек е трагедия, а на един милион - статистика. Скоро Европа няма да съществува, но пък целта оправдава средствата.

Коментирай

Червената шапчица

1 year before

Олаф Шолц приветства влизането на Украйна в НАТО, после се поправи - на Швеция

Коментирай

dimat

1 year before

Колкото и да им се иска на някои,вечна война в усрайната западната сбирщина няма да може да води.Просто,след като сбирщокът бъде ликвидиран икономически от собствения си господаР,той ще бъде захвърлен на произвола на съдбата,като напълно ненужен от господаря си ФАЩ и толкова.Това "вечно" всъщност е съвсем близо,ама сбирщокът вече е лишен от способност да мисли и си няма представа,каква диктатура го очаква - ще мечтае за Хитлер да го навести.Ама,някога мислещият един народ от сбирщока го е казал:ум царува,ум робува,а а "нашият" робувайки,пасе патки!И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЗА ОНЯ СИМВОЛ,С КОЙТО ЕДИН ЧЕШКИ ХУДОЖНИК НИ ОПРИЛИЧИ - НА КЕНЕФ,С КЛЕКАЛО!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.