Най-известният американски журналист Тъкър Карлсън е в Русия и се готви за епохално интервю с Путин

https://svobodnoslovo.eu/svyat/nay-izvestniyat-amerikanski-zhurnalist-takar-karlsan-e-v-rusiya-i-se-gotvi-za-epohalno-intervyu-s-putin/126783 SvobodnoSlovo.eu
Най-известният американски журналист Тъкър Карлсън е в Русия и се готви за епохално интервю с Путин

Да наречем интервю на Тъкър Карлсън с Владимир Путин "епохално събитие" би било скромно. Става въпрос за най-гледаният водещ в САЩ, при това с много, който дори като водещ на предаване във Фокс Нюз привличаше 3,5 милиона зрители всеки денЗа сравнение най-гледаното предаване на свръх-либералната MSNBC, която представлява властта в момента, привлича едва 1,4 милиона зрители.

Това бе преди той да започне да пуска своето шоу директно в Туитър - където първият му клип бе гледан от 120 милиона души. Интервюто му с Виктор Орбан - от 130 милиона души.

САЩ в момента страдат от много сериозно разделение между демократи и републиканци. Войната в Украйна е една от причините за това разделение - републиканците открито вече блокират финансирането на Украйна, докато демократите държат, че трябва да спечелят предстоящите президентски избори за да го продължат.

Разбира се, много републиканци все още считат, че трябва да се подкрепи Украйна. Но тук е важен друг момент - те все пак считат, че Джо Байдън се е провалил в начина, по който е осигурил тази подкрепа. За всички тях ще е значимо да чуят какво ще каже Путин и какво ще разкрие за неговата гледна точка.

Дали интервюто ще промени участието на САЩ във войната - не, поне до есента. Но в момента Доналд Тръмп, вероятният бъдещ президент на САЩ, се колебае между позицията си за войната в Украйна. В едно свое интервю твърди, че ще спре финансирането, в друго изявление от скоро заявява, че ако спечели изборите, ще накара Европа да дава същите пари, които ще дава САЩ на Украйна. Интервюто и реакцията е твърде вероятно да определят позицията му към войната.

Впрочем, Тъкър Карлсън е един от вероятните кандидати за вицепрезидент на Тръмп.

Тъкър отдавна е освен всичко и борец за свободата на словото. Той започна да пуска своето предаване в Х (както вече се казва Туитър), защото иска да е свободен от цензурата. Това му даде възможността да интервюира много хора, както например Орбан, които може би нямаше да има възможност да разпитва във Фокс Нюз.

Той прави това интервю с една единствена цел - както казва Робърт Кенеди-младши в свой туит:

"Старата медия е в паника, защото им разбрахме лъжите и пропагандата. Тъкър Карлсън има право да интервюира Путин. Трябва ни повече прозрачност, не по-малко. Едно време разбирахме, че журналистите трябва да интервюират световни лидери, включително тези, с които сме във война."

Интервюто вероятно ще бъде най-гледаното видео на подобна тематика в света. Можем да видим първото интервю с милиард гледания.

Със сигурност обаче ще видим едно от най-значимите събития през последното десетилетие, поне.

trud.bg

6 Коментара

Чичо

преди 3 седмици

С какви пари САЩ помагат на Украина, пък и в НАТО? Докато европейците участват с реални пари, Щатите подхвърлят торбата с още топлата хартия от печатницата! Кой всъщност дава повече!? Случайно ли половината свят отказва да търгува с U$?

Коментирай

Момчил Крумов

преди 3 седмици

„Давос има значение само за доставчиците на черен хайвер и шампанско, както и за поканените елитни и скъпо платени прститутки.“ - Яков Кедми .......... У НАТО нет ни одного шанса противостоять российской армии - https://www.youtube.com/watch?v=JEGrK0eG0WA&ab_channel=%D0%92%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%B4%D0%BC%D0%B0%D0%BD-LINEAlexanderWaldman

Коментирай

Божидар Николов

преди 3 седмици

Китай предлага пълна подкрепа на Русия във войната в Украйна. Министърът на отбраната на Китай Донг Джун изрази пълната си подкрепа за войната на Русия в Украйна по време на видео разговор с руския си колега Сергей Шойгу. Новоназначеният началник на отбраната на Китай и Шойгу обсъдиха засилване на военното сътрудничество и координация, докато руско-украинската война продължава. Напрежението около украинската криза постави на изпитание устойчивостта на китайско-руското партньорство, като Пекин подкрепя плановете на Кремъл икономически, на фона на международен натиск.

Коментирай

Божидар Николов

преди 3 седмици

Разпространен е видеозапис от посланието на Донг Джун до Шойгу, в което той каза, че Китай ще застане до Русия по въпроса с Украйна въпреки натиска от страна на САЩ и Европа. „През последните години САЩ и западният свят изолират Русия. Ние разбираме и се интересуваме от ситуацията в Русия през цялото време и силно подкрепяме справедливостта. Ние ви подкрепяме по украинския въпрос, въпреки че САЩ и Европа продължават да оказват натиск върху китайската страна. Дори сътрудничеството в областта на отбраната между Китай и Европейския съюз претърпя удар, но ние няма да променим или изоставим нашата установена политика поради това и те не трябва и не могат да възпрепятстват нормалното и дългосрочно сътрудничество с Русия.“

Коментирай

Ехидна

преди 3 седмици

Дано има дни, завалията. В "най-демократичната" държава е опасно да имаш собствено мнение, отлично от това на естеблишмента, и да се стремиш да рабереш истината.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.