....НЕЩО СИ НА ГОДИНАТА!

https://svobodnoslovo.eu/svyat/neshto-si-na-godinata/20889 SvobodnoSlovo.eu
....НЕЩО СИ НА ГОДИНАТА!

След като в Украйна обявиха Валерко Симеонов за човек на 2018 година, вече имаме и световна личност на 2018 – Джордж Сорос – „Пазител на либералната демокрация”. От „Файнейшъл Таймс”. Гледайки класациите, почти ми се иска да се разгранича от човечеството.

Медиите и журналистите дотолкова са се откъснали от реалният живот, че дори не виждат отношението на хората. Които, дори подведени моментно от популистки манипулации, в един момент осъзнават грозната истина.

Усилията на Сорос да влияе върху света постигнаха ефект, на който и АХ би се зарадвал – прогресивно нарастване на национализма и ксенофобията. Хората отказват да бъдат унищожени, заради триумфът на една либерална идея, която няма никакъв досег със здравия разум.

В много страни по света Сорос и фондациите му /а и университети, институти и т.н./ са поставени под контрол или директно изгонени. Либералните ценности и изкривяването на човешките ценности единствено дразнят и предизвикват противодействие.

Не говоря за определена група маргинали, които получават тлъсти грантове от соросоидните. Както се казва, парите не миришат. Въпреки, че в България доста се размирисаха. Защитата на всичко нечитаво и налагането на мултикултурализъм, толерантност извън здравия разум и изкривени и уродливи състояния на демокрацията, предизвикаха отвращение, макар и късно. И отново да напомня началото на 90-те години, когато Луканов покани Сорос в България, даде му 500 000 лева, освободи го от данъци и такси, даде му без пари държавни имоти. На „Отворено общество”, де! Въпросът е: КОМУ Е ИЗГОДНО! Винаги това е въпросът. Защото в политиката любов и съчувстие няма. Има интереси. И какъв е бил интересът на Луканов и тогавашните политици, които безропотно се съгласиха с исканията на Сорос. След което политиката ни започна изцяло да се съобразява с изродените им ценности.

Още бях студентка, когота Сорос го пуснаха в университети, препоръчваше се да ходим на лекциите на фондацията. Където ни убеждаваха колко противни са националните интереси, национализмът, границите, че човечеството трябва да е една сива, мултикултуралистична маса, която да слушка и да се захласва по думи като демокрация, равенство, толерантност.

Обвинявам Сорос за това, което се случи и се случва в Европа днес. Благодарение на неговите идеи на континента бяха допуснати варварите. Поради някаки извратени схващания за съчувствие и толерантност. Които странно защо не бяха проявени от арабските държави, които са много по-близки по разстояние и манталитет от Европа?!? Кое не е ясно?

А на европейците беше втълпявана постоянно вина. Ние сме виновни за евреите, ние сме виновни за колониите, ние сме виновни за войните. Затова тряба да си плащаме цената.

Отмъщението на малкото момченце, което не може да забрави детството си....

Европа не дължи опрадание на никого. Нито на евреите, нито на африканците, нито на различните. Това е било политиката, виновните са били наказани. Колективна вина на народите НЯМА. И не може и няма да допуснем народите ни да бъдат унищожени от желанието за отмъщение и власт на един сатана.

Толкова за човека на годината за 2018. За Валерко няма смисъл да коментирам. Думите са излишни. Може би единствено размисли за държавата, която смята подобен човек изобщо за достоен да бъде отличен за каквото и да било.

А Венета Райкова е писател на годината.....

Остава Данаил Кирилов да бъде отличен за юрист на годината, а Боку – за мъж на годината и можем окончателно да закриваме!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.