Новоизбраната президентка на Мексико отказа да посети Украйна

https://svobodnoslovo.eu/svyat/novoizbranata-prezidentka-na-meksiko-otkaza-da-poseti-ukrayna/142890 SvobodnoSlovo.eu
Новоизбраната президентка на Мексико отказа да посети Украйна

Избраният президент на Мексико Клаудия Шейнбаум отказа да посети Украйна по покана на президента на страната Володимир Зеленски, която той отправи по-рано в интервю за мексиканското издание Excelsior.

„Не мисля така. Повтарям, ние се основаваме на принципите на външната политика и на конституцията“, каза Шейнбаум в отговор на въпрос за плановете да отиде в Украйна. „Нашата външна политика се определя от конституцията. Тя е много ясна, достойна и миролюбива. Външната ни политика ще се основава на принципа за търсене на мирно разрешаване на конфликти. Това е нашата позиция, такава и ще остане“, посочи новоизбраният президент. Клаудия Шейнбаум припомни, че след щурма на мексиканското посолство в Кито Мексико поддържа отношения с всички страни с изключение на Еквадор.

„В моя случай основната ми задача е да управлявам в Мексико, ще отида на някои международни събития, които смятаме за важни, но няма да пътуваме много - отговорността ни е тук“, подчерта Шейнбаум и добави, че обмисля да участва в срещата на Групата на двадесетте (Г-20) през ноември в Бразилия.

Мексико покани Путин на встъпването в длъжност на новата президентка

По-рано украинският президент Володимир Зеленски в интервю за Excelsior поиска от мексиканските власти да признаят, че „Киев се бори за своята независимост“, и изрази надежда, че „някой ще изясни ситуацията на мексиканците“. Освен това Зеленски каза, че би искал настоящият президент на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор да посети Украйна. Той отправи покана и към избраната за държавен глава Клаудия Шейнбаум да дойде в страната му.

https://glasove.com/

3 Коментара

Зеля

1 day before

Зеленият клоун става много нагъл и ще яде скоро руския бахур.....

Коментирай

Зеля

1 day before

Няма ли кой да обясни на Зеля ситуацията - вече е пътник......

Коментирай

ГОСТ

1 day before

А ДАНО Е ТАКАВА, КАКВАТО СЕ ПРЕДСТАВЯ...МАКАР, ЧЕ ИМЕТО ШЕЙНБАУМ НАЙ-ВЕРОЯТНО Е С ЕВРЕЙСКИ ПРОИЗХОД, А ТОВА НИКОГА НЕ Е СЛУЧАЙНО ЗА ТЕЗИ ПО ВЪРХОВЕТЕ!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.