NYT: Стотици украински войници са изчезнали при отстъплението от Авдеевка

https://svobodnoslovo.eu/svyat/nyt-stotici-ukrainski-voynici-sa-izcheznali-pri-otstaplenieto-ot-avdeevka/127944 SvobodnoSlovo.eu
NYT: Стотици украински войници са изчезнали при отстъплението от Авдеевка

Стотици украински войници може да са били пленени или са изчезнали по време на изтеглянето от град Авдеевка, Донецка област. Тази оценка дава The New York Times позовавайки се на оценки на самите военни и висши западни служители, предаде УНИАН.

Американското издание цитира двама военни от ВСУ, запознати с отстъплението, според които между 850 и 1000 войници изглежда са пленени или изчезнали. Западни коментатори определят тези числа като точни.

Украинското военно командване призна, че някои войници са били пленени при отстъплението от Авдеевка. Точната бройка обаче не беше обявена. Говорителят на оперативно-стратегическата група войски "Таврия" Дмитрий Лихови отрича пленяването на стотици военнослужещи. Той нарече това дезинформация, но призна, че "определен брой" войници липсват.

trud.bg

4 Коментара

Бля, бля

преди 2 месеца

Аз пък друго четох . Укрите са се предавали доброволно ,за да не станат пушечно месо заради безумните заповеди на командирите си.

Коментирай

Генчо Гунчев

преди 2 месеца

И без да ходя до Америка и да чета "меродавни" ежедневници, с един клик мога да видя десетки ранени и убити украински войници, изоставени на бойното поле. Да ви напиша ли кой се грижи и за живите и за умрелите или ще се сетите?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.