"Отворено общество" на Сорос ограничава финансирането на територията на ЕС

https://svobodnoslovo.eu/svyat/otvoreno-obshtestvo-na-soros-ogranichava-finansiraneto-na-teritoriyata-na-es/114867 SvobodnoSlovo.eu
"Отворено общество" на Сорос ограничава финансирането на територията на ЕС

Джордж Сорос с наследника си във фондацията "Отворен ообщество" Александър Сорос 

Фондация "Отворено общество", основана от милиардера Джордж Сорос, възнамерява да се изтегли или да прекрати голяма част от работата си в рамките на ЕС, тъй като пренасочва вниманието си към други части на света, предаде Ройтерс, като се позова на вътрешна кореспонденция на организацията.

Това решение означава, че благотворителната мрежа ще се преориентира от работа, свързана с вътрешноевропейски въпроси. Тя ще се съсредоточи върху региона в контекста на по-широкообхватни световни проблеми, става ясно от електронно съобщение, изпратено на нейни служители.

"В крайна сметка новоодобрената стратегическа посока ще позволи изтеглянето и прекратяването на голяма част от нашата настояща работа в рамките на ЕС и нашето внимание и ресурси ще бъдат насочени към други части на света", пише в съобщението, цитирано от БТА.

През юни фондацията обяви, че 93-годишният финансист Сорос ще предаде контрола над организацията на своя син Алекс, а през юли бяха обявени планове да бъдат съкратени 40% от служителите ѝ по целия свят.

В съобщението не се дават подробности как фондацията ще преструктурира финансирането си, но говорител каза, че групата ще продължи да подкрепя организации на гражданското общество в Европа, включително свързаните с външните работи на ЕС, както и че ще продължи да подкрепя европейските ромски общности.

Джордж Сорос, унгарски евреин, емигрирал и забогатял в САЩ след края на Втората световна война, отдавна подкрепя групи, популяризиращи либерални и демократични ценности, както и отворените граници в Източна Европа.

Организацията, която управлява около 1,5 милиард долара годишно в световен мащаб, все пак ще продължи да финансира програми в Европа чрез национални фондации, включително в Украйна, Молдова, Киргизстан и Западните Балкани, заяви говорителят на фондация "Отворено общество".

Източник: dnes.dir.bg

8 Коментара

Чичко Дьорд Шорош

10 months before

Айде стига гювеч!! Кой ял - ял! Кой пил - пил!

Коментирай

Абориген

10 months before

А бе, а България я няма май нещо в списъка ??? Лелеее ко ши ям ?

Коментирай

БайГън

10 months before

Еее тя Европа вече е тяхна. Джендъри, мендъри... Всичко! Защо да инвестират в нещо свое? Те инвестират само за да превземат нови територии. Радио Гладът на Америка се въртеше докато обработваха мозъците на хората. Когато ни превзеха, го спряха.

Коментирай

Сенека

10 months before

Шорош не е евреин, а юдаист, ако въобще е такъв. Нали не си въобразявате, че приемайки исляма, ще станете араби?

Коментирай

Олеся Зеленска

10 months before

Тоя унгарски мангал още ли е жив, бре?

Коментирай

Отговоръ

10 months before

Сенека, нема да станат евреи баце, само че им резнат пишлетата.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.