Путин: Русия прави още едно мирно предложение на Киев. Условието е неутрален, извънблоков и безядрен статут на Украйна

https://svobodnoslovo.eu/svyat/putin-rusiya-pravi-oshte-edno-mirno-predlozhenie-na-kiev-uslovieto-e-neutralen-izvanblokov-i-bezyadren-statut-na-ukrayna/135850 SvobodnoSlovo.eu
Путин: Русия прави още едно мирно предложение на Киев. Условието е неутрален, извънблоков и безядрен статут на Украйна

Русия прави още едно реално мирно предложение на Киев, съобщи президентът Владимир Путин на среща с ръководството на руското външно министерство. Новото руско мирно предложение не предполага замразяване на конфликта, а пълното му разрешаване, заяви Путин, съобщава ТАСС. "Нека подчертая основното. Същността на нашето предложение не е някакво временно примирие или спиране на огъня, както иска Западът, за да възстанови загубите, да превъоръжи режима в Киев и да го подготви за нова офанзива. Повтарям, не става въпрос за замразяване на конфликта, а за окончателното му приключване“, каза руският президент. По думите на Путин, Русия смята за необходимо условие неутралния, извънблоков и безядрен статут на Украйна.

Путин назова условията за преговори с Украйна

Украинските войски трябва да бъдат изтеглени от цялата територия на Донецка и Луганска народни републики, Запорожка и Херсонска области – тогава Русия ще е готова за преговори, заяви Владимир Путин.

"Украинските войски трябва да бъдат напълно изтеглени от Донецката и Луганската народни републики, от Херсонска и Запорожка области – и обръщам внимание на това: именно от цялата територия на тези области в техните административни граници, съществували към момента на влизането им в Украйна. Веднага щом Киев заяви, че е готов за такова решение и започне реално изтегляне на войските от тези региони, а също така официално уведоми за отказа от плановете си за присъединяване към НАТО, нашата страна веднага, точно в този момент, ще издаде заповед за прекратяване на огъня и за започване на преговори", уточни руският президент.

Москва гарантира безпрепятственото и безопасно изтегляне на украинските части от Донбас и Новорусия, ако такова решение бъде взето в Киев, каза Путин. 

„Естествено, в същото време гарантираме безпрепятственото и безопасно изтегляне на украинските части и формирования. Ние, разбира се, бихме искали да разчитаме, че такова решение – и за изтеглянето на войските, и за извънблоковия статут, и за началото на диалог с Русия (от което зависи бъдещото съществуване на Украйна) – в Киев ще вземат самостоятелно“, подчерта Владимир Путин.

По думите на Путин, Украйна трябва да придобие извънблоков и неутрален статут и да бъде демилитаризирана и денацифицирана. „Повтарям, нашата принципна позиция е следната: неутрален, извънблоков, безядрен статут на Украйна, нейната демилитаризация и денацификация. Освен това всички като цяло се съгласиха с тези параметри по време на преговорите в Истанбул през 2022 г. Там и за демилитаризацията всичко беше ясно, всичко беше описано, броят на танковете, всичко беше договорено“, добави руският президент.

glasove.com

4 Коментара

К. Буйновски

3 months before

На 12 юни Русия започна учения по изстрелване на ядрени ракети с военноморската си група край бреговете на Флорида. В същото време Русия разшири своите текущи „учения с тактически ядрени оръжия“ от Южния военен окръг, за да включи и Ленинградския военен окръг близо до Санкт Петербург. --- На 13 юни нещата се влошиха. През нощта Русия разположи второто поколение на своите системи за противовъздушна отбрана S-500 около Москва, Санкт Петербург и силозите на руските стратегически ядрени ракети. Л Тази система от второ поколение - безспорно най-добрите системи за противовъздушна отбрана в света - не се очакваше да бъде готова за разгръщане поне още шест месеца.

Коментирай

К. Буйновски

3 months before

Фактът, че Русия ги разположи снощи и го направи в много значителни количества, за които масовото производство дори не беше известно, че е готово, да не говорим за активно, около Москва, Санкт Петербург и техните силози за стратегически ядрени ракети, сега се промени балансът на силите напълно. Тази поза означава едно нещо - това би се очаквало, ако Русия планираше ядрен ответен удар или първи удар срещу Запада и беше готова да се защити от контраудара. Разглеждането на момента на всичко това подчертава суровата реалност: Русия обяви тактически учения с ядрени оръжия преди около три седмици и ги започна преди две седмици в техния Южен военен окръг. След това преди около десет дни Русия сортира единадесет подводници с ядрени ракети в Атлантическия океан. Около три дни по-късно Русия сортира двадесет и седем (27) допълнителни ядрени ракетни подводници в Тихия океан.

Коментирай

К. Буйновски

3 months before

След това Русия изчака около седмица (подводниците да заемат позиция) и разшири тактическите ядрени учения, за да включи Ленинградския военен окръг около Санкт Петербург. Това означава, че ЦЯЛАТА руска граница със Запада в момента вижда движението на Тактически /и Стратегически/ ядрени оръжия, докарани в рамките на ударното разстояние на силите на НАТО и страните-членки на НАТО! Снощи Русия направи изненадващо разполагане на най-новата си система за противовъздушна отбрана S-500 "Прометей" около Москва, Санкт Петербург и техните стратегически силози за междуконтинентални балистични ракети. Взети заедно, всички признаци са, че сега Русия е напълно готова да нанесе тежък първи ядрен удар и успешно да се защити от контраудар. Всичко друго вече е направено.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.