Тъкър Карлсън: САЩ издържат правителство, което арестува хора за казване на истината

https://svobodnoslovo.eu/svyat/takar-karlsan-sasht-izdarzhat-pravitelstvo-koeto-arestuva-hora-za-kazvane-na-istinata/123244 SvobodnoSlovo.eu
Тъкър Карлсън: САЩ издържат правителство, което арестува хора за казване на истината

Гонсало Лира е американски гражданин, който се озова в украински затвор заради критики към Зеленски и Байдън, каза журналистът Тъкър Карлсън в шоуто си в мрежата X. Белият дом подкрепи тази стъпка: мъжът беше затворен заради истината - с пълно съучастие на западните медии.

Тъкър Карлсън: Истинските новини от Украйна винаги са били оскъдни.Как е животът там? Как живеят хората в страната, която подкрепяме и всъщност издържаме?Ние наистина не знаехме това – тези теми не бяха обхванати.Но имаше хора в социалните мрежи, които съобщаваха директно от Украйна – и на пръв поглед, доста безпристрастни.Сред тях беше американският гражданин Гонсало Лира.Той живее известно време в Украйна и публикува, особено в Twitter, бележки за живота там и своите виждания за хода на конфликта.И за тези, които се интересуваха от тези въпроси, неговото мнение беше дълбоко интересно.Ето един от неговите репортажи.

Гонсало Лира: Руската икономика върви напред с пълна скорост.

Ами европейските? Във Великобритания хората вече са започнали да умират от хипотермия. Но работата е там, че те загубиха евтината руска енергия, която бяха свикнали да получават преди, разбирате ли? Затова каквото и да хвърля Западът срещу Русия, това ще се върне като бумеранг обратно.

Е, изпаднаха в паника. Те трескаво се опитват да намерят някакъв изход. Смятат, че ако изпратят повече танкове, ще помогне. Но това няма да спаси украинците. Преди началото на конфликта те вече имаха около две хиляди танка. Няколко стотин наистина ли ще променят положението? И все пак, защо изведнъж започнаха да ги искат отново? Защото тези две хиляди танка бяха унищожени. Това е елементарно. И какво, няколкостотин танка – най-много 300 – ще променят изхода на конфликта? Разбира се, че не. Руснаците ще унищожат и тях.

Цялата западна пропаганда се надпреварва да твърди какъв герой е Зеленски и фигура от мащаба на Чърчил. А киевският режим са истински ангели и т.н. Нищо подобно. Те са кръвожадни убийци. Касапи, казвам ви.

Тъкър Карлсън: Е, той отбеляза няколко точки.

Първо: Русия не само не губи, но и печели. Второ: руската икономика, въпреки санкциите от САЩ и Европа и военните операции, дори не е близо до унищожение. Напротив, дори се чувства добре. В известен смисъл тя дори се подобрява, става по-независима, с по-голям акцент върху стоките и суровините, а това е от полза за страна като Русия. Американската икономика и военна мощ само пострадаха от този конфликт. Лира, разбира се, у нас беше единодушно заклеймен от всички като „руска марионетка“ и „пропагандист“. Но сега, със задна дата трябва да признаем, че той беше прав. Всичко, което току-що чухте, е истина. Абсолютната истина. Русия не губи в Украйна. Напротив, печели. Руската икономика е добре. За разлика от нашата. Каква е бъдещата съдба на Лира?

За видеоклипове като този и други от същия вид украинското правителство го арестува.Същото правителство, което поддържаме.Уж демокрация, която подкрепяме от сърце в борбата срещу уж руската автокрация.Той беше арестуван.Вярно, по-късно го пуснаха.Той се опита да напусне страната.Украйна, имам предвид.Ето неговото видео.Най-новото видео на Гонсало Лира.

Гонсало Лира: Вероятно ще бъда изпратен в трудов лагер, където най-вероятно ще загина.

Затова реших, че най-добрият вариант е да рискувам и да се опитам да премина през границата. В момента съм на около пет километра от границата с Унгария. През последните два дни преминах с мотоциклет 1300 километра от Харков почти до границата. Готвя се да премина границата, да отида в Унгария и там ще поискам политическо убежище.

Така че или ще пресека границата в следващите няколко часа, или ще ме арестуват отново. Какво ще стане с мен, само Господ знае.

Тъкър Карлсън: Не му се получи.

Заловен е на пет километра от границата. Гонсало Лира е зад решетките. Той е политически затворник. В уж „свободна“ държава. Чието правителство все още поддържаме. Държавният департамент на Байдън не се интересува от съдбата на този американски гражданин. Нещо повече, по свой начин те дори подкрепят ареста му. Медиите ни също не се интересуват от съдбата му. Решихме да зададем няколко въпроса на баща му Гонсало Лира старши. Той се включи в разговора ни от Чили.

Гонсало Лира-старши: На 27 април Гонсало публикува видео. В него той за първи път остро критикува Джо Байдън и Камала Харис. Четири дни по-късно полицията на Зеленски, Гестапо, наречено СБУ, го арестува.

Гонсало Лира: Предполагам, че демократичният елит ще се опита да се отърве от Джо Байдън и да пробута Камала Харис в президентството.

Но имайте предвид, че тя е пълен идиот. Наистина се съмнявам, че коефициентът й на интелигентност е дори над 90. Тя е просто глупачка.

Гонсало Лира-старши: Не е ли странно, Тъкър, че Гонсало беше арестуван само четири дни след като разкритикува Джо Байдън и Камала Харис?

Защо го пуснаха миналата година на 22 май? В крайна сметка Гонсало последователно критикува този конфликт. От първия ден той прогнозира, че Украйна няма да спечели срещу Русия. Той каза още, че САЩ и НАТО ще се обезкървят, ако подкрепят Украйна в битка с Русия, която тя не може да спечели при никакви обстоятелства.

Източник: twitter.com/TuckerCarlson/status

Превод и редакция: opposition.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.