Тръмп: Лудият Джо Байдън загуби

https://svobodnoslovo.eu/svyat/tramp-ludiyat-dzho-baydan-zagubi/121433 SvobodnoSlovo.eu
Тръмп: Лудият Джо Байдън загуби

„Президентът на САЩ Джо Байдън на среща с китайския президент Си Дзинпин изглеждаше напълно изгубен и не осъзнаваше какво се случва около него“, каза бившият американски лидер Доналд Тръмп по време на реч на митинг на свои поддръжници в Айова.

„Лудият Джо Байдън беше на срещата на върха в Сан Франциско с Китай и изглеждаше така, сякаш няма представа какво се случва или какво трябва да направи“, каза той.

На свой ред Тръмп сравни Си Дзинпин с гранит по отношение на силата. „Той е силен като гранит, добре го знам“, каза бившият американски лидер. „Те [Китай] са много умни хора, които трябва да се справят с много глупави хора, нашият лидер е много глупав.“

Лидерите на Китай и САЩ се срещнаха в предградията на Сан Франциско в кулоарите на срещата на върха на АТИС, проведена на 15-17 ноември. Тези разговори бяха седмият контакт между лидерите на двете страни, откакто Байдън встъпи в длъжност като президент, но едва втората им среща лице в лице. Това е първото посещение на Си Дзинпин в САЩ от шест години насам. Предишната среща лице в лице между президента на САЩ и лидера на Китай се проведе на срещата на Г-20 на индонезийския остров Бали през ноември 2022 г.

https://fakti.bg/

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.