Тръмп намекна за среща със Зеленски следващата седмица

https://svobodnoslovo.eu/svyat/tramp-namekna-za-sreshta-sas-zelenski-sledvashtata-sedmica/142946 SvobodnoSlovo.eu
Тръмп намекна за среща със Зеленски следващата седмица

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп намекна за възможна среща с президента на Украйна Владимир Зеленски.

Според Ройтерс Тръмп е казал, че "вероятно" ще се срещне със Зеленски следващата седмица, когато украинският лидер ще бъде в Съединените щати, за да говори на заседание на Съвета за сигурност на ООН относно войната на Русия срещу Украйна.

„Вероятно да“, каза Тръмп в отговор на въпрос на журналист дали ще се срещне с украинския лидер, без да дава повече подробности.

Вицепрезидентът на САЩ и кандидат за президент Камала Харис също планира да се срещне с украинския лидер във Вашингтон, съобщава Bloomberg, позовавайки се на свои източници.

По време на посещението си в Щатите Зеленски ще настоява за членството на Украйна в НАТО и Европейския съюз.

Украинският държавен глава иска да представи своя т.нар. План за победа на американския си колега Джо Байдън. Подробности от него засега не се разкриват.

"И днес вече може да се каже, че нашият план е готов. Готови са ключовите точки и акценти от него, най-важното е нашата решителност планът да се приложи. Няма и не може да има алтернатива на мира. Никакви замразявания или други манипулации, които само може да отложат руската агресия за друг етап", заяви по пози повод Зеленски.

trud.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.