Тръмп заплаши, че няма да се яви на дебата с Харис по ABC News

https://svobodnoslovo.eu/svyat/tramp-zaplashi-che-nyama-da-se-yavi-na-debata-s-haris-po-abc-news/141299 SvobodnoSlovo.eu
Тръмп заплаши, че няма да се яви на дебата с Харис по ABC News

Републиканският кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп заплаши да се оттегли от дебата с Камала Харис и нарича американската медия ABC "фалшиви новини", пише The Guardian.

Доналд Тръмп изрази съмнение, че ще участва в насрочения за следващия месец телевизионен дебат с Камала Харис, като хвърли характерната за него обида "фалшива новина" по адрес на мрежата, която се съгласи да го проведе.

Позовавайки се на интервюто в предаването "Тази седмица" на ABC по-рано през деня с водещия Джонатан Карл и републиканския сенатор от Арканзас Том Котън, Тръмп постави под въпрос коректността на мрежата за единствения дебат, за който двамата кандидати за президент вече се бяха договорили.

"Гледах ABC FAKE NEWS тази сутрин, както нелепото и пристрастно интервю на репортера Джонатан Карл(К?) с Том Котън (който беше фантастичен!), така и така наречения им панел от мразещи Тръмп, и питам: защо бих направил дебат с Камала Харис в тази мрежа?", пише Тръмп в Truth Social.

Той също така намеква за текущото си дело за клевета срещу водещия на "Тази седмица" Джордж Стефанопулос и мрежата на ABC заради коментарите на водещия, направени през март, според които Тръмп е бил признат за "отговорен за изнасилване" вместо за сексуално посегателство по дело, заведено от нюйоркската писателка Е. Жан Карол.

Това не е първият път, в който Тръмп, който изостава от Харис със седем пункта в национален мащаб в ново проучване на университета "Феърли Дикинсън", публикувано в събота, сее съмнения относно участието си в дебатите.

"В момента си казвам: защо трябва да провеждам дебат? Водя в проучванията. И всички я познават, всички познават мен", заяви той в ефира на Fox Business Network по-рано този месец, след като Харис замени Джо Байдън начело на листата на демократите.

Тръмп допълни, че вместо това е поел ангажимент да участва в дебат на 4 септември по Fox News, на което кампанията на Харис не се съгласи.

Последното колебание на Тръмп идва на фона на съобщенията за безизходица при договорките между двете президентски кампании относно условията на дебата следващия месец. В понеделник  Politico съобщи, позовавайки се на четирима източника, според които преговорите са се провалили заради изключването на микрофоните на участниците, когато не е техен ред да говорят.

Според доклада кампанията на Харис настоява микрофоните да останат включени през цялото време, очевидно с убеждението, че вицепрезидентът може да накара Тръмп да загуби самообладание и да изрече нещо вредно или неподходящо.

Междувременно кампанията на Тръмп настоява те да бъдат изключени.

trud.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.