Украйна изключва всички битови потребители от електропроводите, които захранват обекти от критичната инфраструктура

https://svobodnoslovo.eu/svyat/ukrayna-izklyuchva-vsichki-bitovi-potrebiteli-ot-elektroprovodite-koito-zahranvat-obekti-ot-kritichnata-infrastruktura/136063 SvobodnoSlovo.eu
Украйна изключва всички битови потребители от електропроводите, които захранват обекти от критичната инфраструктура

Украинските власти ще изключат всички битови потребители от електропроводите, предназначени за захранване на обекти от критичната инфраструктура, заяви ръководителят на Държавната служба за енергиен надзор на Украйна Руслан Слободян. 

"Всички останали потребители трябва да бъдат изключени от линиите, захранващи критичната инфраструктура", заяви Слободян в ефира на украински телетон. Според длъжностното лице това "ще помогне да се гарантира принципът на справедливо и равномерно разпределение на електроенергията в рамките на ограниченията между потребителите, които не са в списъка на критичните обекти".

Слободян заяви, че Госенергонадзор, заедно с операторите на разпределителната система и гражданско-военните администрации, провеждат инвентаризация на присъединяването на обекти от критичната инфраструктура към електропреносната мрежа. Въз основа на резултатите от нея ще бъде актуализиран списъкът на обектите, които не подлежат на изключване от електрозахранването. Потребителите, които ще бъдат изключени от такива линии, ще бъдат пресъединени към други линии.

Украйна въвежда почти ежедневни графици за потребление на електроенергия от месец май. По данни на властите страната е загубила 9 GW или 50 % от производствените си мощности. Унищожени са около 80 % от топлинното производство и една трета от водното производство. Ситуацията се влошава от необходимостта от планови ремонти на ядрените енергоблокове. На 14 юни графиците за прекъсване на електрозахранването бяха въведени четири часа по-рано от планираното.

На 15 юни, според плановете на "Укрэнерго", графиците за прекъсване на електрозахранването са в сила през почти две трети от деня. 

https://glasove.com/

2 Коментара

moitoi

3 weeks before

И на ТЯХ при тази обстановка ще даваме реакторите си ???

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.