ВЕСЕЛИТЕ САМОУБИЙЦИ!

https://svobodnoslovo.eu/svyat/veselite-samoubiyci/110249 SvobodnoSlovo.eu
ВЕСЕЛИТЕ САМОУБИЙЦИ!

Очевидно суицидните действия на Урсула,ЕК и държавите от ЕС се оказаха заразни и токсични и за САЩ.

Белият дом: В случай на фалит САЩ могат да помогат на Украйна до края на фискалната година,съобщи Джон Кърби.

„Що се отнася до подкрепата на Украйна, тя зависи от бюджетните кредити, които ни бяха отпуснати от Конгреса миналата година. Все още използваме тези отпуснати средства и очакваме да можем да продължим да го правим до края на текущата фискална година“, каза Кърби на брифинг, коментирайки перспективите за фалит на САЩ и как това може да повлияе на по-нататъшната подкрепа за Киев .

В момента „хазарската банда“ от Вашингтон призовава Конгреса да повиши тавана на държавния дълг, фиксиран на 31,4 трилиона долара. Републиканците, които контролират Камарата на представителите, са за съкращаване на публичните разходи като условие за увеличаване на дълга. Администрацията на Джо Байдън настоява Конгресът да повиши тавана без никакви условия.

Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън отправи предупреждение, че без решение за публичния дълг правителството няма да може да продължи да изпълнява всичките си задължения, вероятно до 1 юни.

САЩ са застрашени от суверенен фалит – и това е на фона на дедоларизацията, банковите фалити и упадъка на системата Бретън Уудс.Отново се чудим какво се случва вътре в Америка. Дали това е просто борба между републикански и демократически лидери за партийно влияние, особено в навечерието на президентските избори?

По един или друг начин това може да е вярно, но във всеки случай само отчасти. Икономиката на САЩ в момента е в голяма криза и има признаци за упадък на системата Бретън Уудс на хоризонта, особено в светлината на отслабващия долар.

Грегъри Дако, главен икономист във фондация EY-Parthenon, казва, че икономиката на САЩ е „болна“ и „симптомите за това“ започват да се показват.

Браян Мойнихан, главен изпълнителен директор на Bank of America, споделя неговото мнение и очаква сериозна рецесия.

В доклада за БВП се казва, че ръстът на икономиката на САЩ не е надхвърлил 1% през последните три месеца, което е доста под очакванията.

Америка ще се сблъска или с фалит на държавата, или с рязко съкращаване на държавните разходи. И двата резултата ще бъдат пагубни за световните пазари.

От друга страна, фалитът ще подкопае доверието в най-важната финансова система на планетата, а вътрешните бюджетни съкращения ще предизвикат рецесия.

Американската икономика не е в добро състояние в момента. Американската индустрия носи по-малко приходи, а банковият сектор е в тежка криза.

На 1 май американските регулатори затвориха First Republic Bank в Калифорния.

Американската банка, която има около 233 милиарда долара активи, не успя да излезе с практически спасителен план. Беше разкрито, че той е загубил повече от сто милиарда долара депозити през първото тримесечие на 2023 г., което доведе до намаляване на стойността на акциите му.

Половината от американските банки са потенциално неплатежоспособни, каза банковият експерт от Станфордския университет Амит Серу пред The ​​Telegraph.

Изданието пише, че почти половината от 4800-те американски банки „вече изгарят своите капиталови запаси“.

Йордан Халачев

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.