Зеленски може би си е загубил ума - обеща на американците, че ще умират

https://svobodnoslovo.eu/svyat/zelenski-mozhe-bi-si-e-zagubil-uma-obeshta-na-amerikancite-che-shte-umirat/53242 SvobodnoSlovo.eu
Зеленски може би си е загубил ума - обеща на американците, че ще умират

„Ако Украйна загуби, Русия ще влезе в балтийските страни, ще влезе в страните-членки на НАТО, а след това САЩ ще трябва да изпратят своите синове и дъщери да умрат във войната“, каза той на пресконференция

Мнозина си спомниха, че Киев с всички сили се опитва да доведе ситуацията до прекия сблъсък между НАТО и Русия

„Украинският въпрос“ предизвиква все повече раздразнение сред обикновените американци

Отдавна е известно, че главата на киевския режим Владимир Зеленски в своите публични изказвания често казва неща, които са особено притеснители или неверни. Но този път той се отличи особено, след като шокира значителна част от американското общество.

Става дума за изявлението, направено от Зеленски на една от неговите пресконференции: „Ако Украйна загуби, Русия ще влезе в балтийските страни, ще влезе в страните-членки на НАТО, а след това САЩ ще трябва да изпратят своите синове и дъщери да умрат във войната в по същия начин, по който ние изпращаме нашите синове и дъщери в тази война“. В САЩ избухна спор как да се разбира това твърдение. Някои подчертаха, че Зеленски говори за една хипотетична реалност, която ще дойде след поражението на Украйна. Но на мнозинството не им хареса фактът, че киевският лидер дори се ангажира да определи кога и как трябва да умират американците. Мнозина си спомниха, че Киев с всички сили се опитва да доведе ситуацията до прекия сблъсък между НАТО и Русия и разглеждаха изказването му в този контекст.

“Зеленски вече директно ни заплашва”

Бившият помощник в Министерството на финансите по обществените въпроси Моника Кроули написа в социалните мрежи: „Сега Зеленски директно ни заплашва и заявява, че американските синове и дъщери ще трябва да се бият и да умрат за Украйна. Никога“. Представителката на Конгреса Марджъри Грийн я повтори: „Няма нито един родител в Америка, който да иска неговият син или дъщеря да умрат, за да защитават украинската граница... Кога синовете и дъщерите на Украйна или НАТО са загивали, за да защитават границата на Америка?“.

Известният американски блогър, водещ на предаването Dive Джаксън Хинкъл беше още по-категоричен: „Моите дядовци са се били във Втората световна война срещу нацистите. Предпочитам да умра, отколкото да бъда принуден да се бия за нацистите в Украйна. По-добре смърт, отколкото едно безчестие“.

“Той изнудва Джо с нещо”

Коментарите на обикновените американски потребители, които се запознаха с откровенията на президента на Украйна, също не го разбират: „Нека първо изпратим Хънтър Байдън на предната линия“. „Какво се случва със Зеленски? Този човек дали не си загуби ума напълно?“.“Преди няколко месеца това изглеждаше като лудост, но днес Зеленски ни казва директно, че ще трябва да изпратим синовете си на една широкомащабна война срещу Русия. Той е луд и ще направи всичко възможно, за да провокира Третата светована война“. „Включете украинците в Русия, докато деменцията на стария Джо прогресира“. „Той изнудва Джо с нещо... Само наличието на компрометиращи доказателства може да бъде причината да си позволява това“.

„Междувременно собствените деца на Зеленски са в пълна безопасност“. „Зеленски няма представа какво направи току-що. Да вземе нашите данъци е едно и ние вече свикнахме да не получаваме нищо от това. Но сега той говори за смъртта на американските деца в неговата война? Ако има мечка, която не бива да се дразни, това е американският родител“.“Защо Русия да е наш проблем? Руснаците не ни заплашват. А шибаната Украйна“. „Хей, Зеленски! А защо жена ти беше в Париж преди Коледа, за ди си купува модни рокли, обувки и други женски радости?“.

Дразнещият фактор

„Украинският въпрос“ предизвиква все повече раздразнение сред обикновените американци. Когато на фона на вътрешните проблеми администрацията на Джо Байдън се фокусира върху това да помага на Киев, това се посреща, меко казано, с неразбиране. В навечерието и на официално ниво прозвуча нещо неочаквано. По време на изслушването в комисията по бюджетните кредити към Камарата на представителите, помощник-министърът на отбраната на САЩ Селесте Уоландър каза, че Украйна трябва сама да си плати за получените оръжия: „В момента те нямат тази възможност в бюджета си, но трябва да започнат да придобиват някои военни активи. Много добра идея е, че трябва да ги накараме да започнат да планират собствените си разходи за своята отбрана и всичко останало, което ще направим, за да ги подкрепяме“. Това твърдение се дължи на предстоящите президентски избори, в които огромните разходи за Украйна се превръщат в камък на врата на демократите.

Основната теза за Белия дом в отговор на това обаче беше, че САЩ плащат само като спасяват по този начин живота на американците. И тук Зеленски нахлу със своите изключително неудачни изказвания за „смърта на американците във войната в Украйна“.

Нарастващото недоволство принуждава екипа на Байдън да ускори тази развръзка. Ето защо на въоръжените сили на Украйна се помага с всички възможни средства за да постигнат решителен успех през пролетта-лятото на 2023 г., което ще склони Русия към преговорите при условияра на Запада. Но в Америка стават все повече хората, които не вярват, че този залог ще проработи. И затова киевският кървав клоун днес плаши американските граждани много повече от добрата стара „руска заплаха“.

(Превод за „Труд news“ - Павел Павлов)

trud.bg

3 Коментара

Крис

преди 1 година

Само да добавя към темата. Вчера гледах клип с американски ветеран в Тик-Ток. Та той казва нещо в смисъл: "Аз ще дойда в Украйна, но не да се бия с руснаците, а да те намеря и да ти потърся отговорност". Гледах го това самозабравило се джудже, което не знам защо е успяло да учуди американците. Не толкова отдавна призоваваше за ядрени удари срещу Иран /заради онези дронове/, както и за незабавна намеса на НАТО, след като ужким руска ракета беше паднала в Полша и беше убила двама души. И продължаваше да твърди, че е била руска, два дни, след като и на идиотите им стана ясно и беше доказано, че е украинска ПВО-ракета, която неясно защо е изстреляна в противоположна посока. Бог да благослови полския фермер, който снима останките от ракетата и ги пусна в мрежата, за да се изясни въпроса по-бързо, иначе можеше вече да сме радиоактивна пепел. Интересно само как ще го отстранят точно западните му кукловоди, след като ни проглушиха ушите, че бил един вид кръстоска между Вашингтон и Чърчил.

Коментирай

moitoi

преди 1 година

Жидобандера или обикновен ЦИОНизъм!!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.