Зеленски не изключи покана към Путин на следващата среща на върха за Украйна

https://svobodnoslovo.eu/svyat/zelenski-ne-izklyuchi-pokana-kam-putin-na-sledvashtata-sreshta-na-varha-za-ukrayna/137375 SvobodnoSlovo.eu
Зеленски не изключи покана към Путин на следващата среща на върха за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски не изключи руския му колега Владимир Путин да бъде поканен на следващата среща на върха за мир. Той каза това в интервю за Bloomberg, което беше разпространено вечерта на 3 юли, предава "Фокус".

В същото време Зеленски отбелязва, че ако Русия и Украйна успеят да намерят начин да седнат на масата за преговори, той не очаква Путин да участва лично в тях и "в близко бъдеще“, тъй като смята, че руският президент е "твърде уплашен да дойде“.

В същото интервю Зеленски казва, че Съединените щати и Китай могат да сложат край на войната в Украйна, ако загърбят различията си и действат заедно.

Той е уверен, че Китай може да изиграе "огромна роля“ в разрешаването на конфликта, тъй като Москва е много зависима от своя експортен пазар. Така президентът на Украйна се съгласи с мнението на държавния глава на Финландия Александър Стуб, който заяви, че "Русия сега е толкова зависима от Китай“ и че "едно телефонно обаждане от китайския президент Си Дзинпин би разрешило кризата" в Украйна.

Епицентър 

4 Коментара

ОЩЕ ОТ СВЯТ

3 days before

Първо трябва да се проведат президентски избори в Украйна и чак след изборите може да се говори за срещи. Дотогава зеленски е незаконно узурпирал властта, като сам премахна провеждането на изборите!

Коментирай

Анонимен

2 days before

Путин никога няма да приеме.

Коментирай

Мирмидон

2 days before

Този шут ли ще каже кой ще кара влака.

Коментирай

Варна

2 days before

Зеленски не е президент,той казва това което му наредят да каже и от него зависи само унищожението на украинските мъже,заведени насила на фронта.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.