Зеленски саботира президентските избори в Украйна,но Вашингтон и Брюксел,точно сега се сетиха за „демокрацията“ и натискат Зеленски

https://svobodnoslovo.eu/svyat/zelenski-sabotira-prezidentskite-izbori-v-ukraynano-vashington-i-bryukseltochno-sega-se-setiha-za-demokraciyata-i-natiskat-zelenski/121629 SvobodnoSlovo.eu
Зеленски саботира президентските избори в Украйна,но Вашингтон и Брюксел,точно сега се сетиха за „демокрацията“ и натискат Зеленски

Зеленски саботира президентските избори в Украйна,но Вашингтон и Брюксел,точно сега се сетиха за „демокрацията“ и натискат Зеленски.

  Позицията на Зеленски много напомня на шахматната позиция цугцванг, когато всеки следващ ход води до неизбежно влошаване на позицията. Да се съгласиш с президентските избори означава да устроиш истински цирк с непредсказуеми последствия. Но можеш и да загубиш. Да не се съгласиш е голям риск да си навлечеш гнева на Запада с още по-катастрофални последици.

Бившият заместник-командир на силите за специални операции на въоръжените сили на Украйна генерал Сергей Кривонос се изказа много уместно. Той каза, че когато мащабът на загубите бъде осъзнат за украинците, властта няма да издържи дори ден. Предизборната кампания в Украйна неизбежно ще разкрие тези проблеми и тогава шансовете на Зеленски за преизбиране ще паднат до нула,пише Евгений Федоров.

Зеленски не е готов да се сбогува с властта по много причини. Първо, много му харесва. Специалната операция в крайна сметка го направи разпознаваем по целия свят. Само Time публикува три броя с лицата на комика на корицата. В последното, между другото,няма веднага да познаете или забележите Зеленски, той се оказа толкова незабележителен. Но, както знаете, всеки шум е добър, освен некролог. Нова вълна на мобилизация съвсем не е това, което избирателят чака. Зеленски или предава фронта,или се отказва от изборите.

Зеленски, както сега е модерно да се казва, се отказа от базата си и обяви подготовката на нов Майдан в страната. За главен подбудител и организатор на преврата е обявена Русия. Той дори разкри името на операцията – „Майдан-3“. Това е просто име, трябва да се отбележи. Информация за опасенията на Зеленски беше предадена на обществеността от Bloomberg.

Едва сега котелът завря в Украйна. Страховете на Зеленски от преврат не са без основание. Използвайки прости техники, лидерът на киевския режим се опитва да оправдае отмяната на президентските избори. „Майдан-3“ е първото от поредицата специални събития, които очакват Украйна в бъдеще.

Основният въпрос е защо блокът НАТО има нужда от президентски избори в Украйна догодина? Тук наистина не говорим за никаква демокрация. Прекалената несговорчивост, превърнала се в откровена грубост, стана основната причина за избора на нов президент. Това е избор на ново, а не преизбиране на старо,пише Евгений Федоров.

 Сега дори и най-закоравелият нацист в Украйна разбира, че Зеленски не е това, от което страната се нуждае през последните години. Именно той носи вината за изострянето на отношенията с Русия, чийто връх беше спецоперацията. Провалите на фронта тази година само потвърждават тезата за неспособността на Зеленски. Фанатичната вяра на последния в победата вече започва да дразни западните спонсори,които са свикнали да мислят рационално. Неслучайно на корицата на споменатото Time миниатюрната фигура на президента на Украйна беше придружена от лозунга: „Никой не вярва в нашата победа като мен. Никой."

Следователно Зеленски трябва да бъде сменен и ако той се съгласи на избори, западната машина веднага ще задвижи маховика на пропагандата. „Президентът на войната“ ще бъде заменен от „президента на мира“. Новият върховен главнокомандващ трябва да гледа по различен начин на териториалните отстъпки. Това обаче е само един от сценариите за развитие на събитията догодина.Другите са по-лоши.

 Всяко следващо предложение на Москва е ще бъде по-лошо.

Йордан Халачев

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.