2043 ЩЕ ГО ПРИЕМАМЕ ЛИ, ПРЕДАТЕЛИ?

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/2043-shte-go-priemame-li-predateli/54757 SvobodnoSlovo.eu
2043 ЩЕ ГО ПРИЕМАМЕ ЛИ, ПРЕДАТЕЛИ?

Няма налично описание на снимката.Може да бъде изображение с квитанция за билет и текст, който гласи 'α успешната история и устойчивост на валутния борд нас рязко контрастира с кризите 3 еврозоната от създаването досега. следователно настояшата ни парична рамка можlе да бъде категоризирана като възможно най-доназаният, проверен във времето и1 работещ паричем модел за българия. той осигурява едновременно стабилност aa парите на българските граждани, предвидимост за встчки икономически субекти, „санитарна" отдалеченост 07 потенциални проблеми саtата евровона.затова необходимо да бъде запавен българскил /ICB sa следващите 24 години. вносители: கதககை 5.'

Може да бъде изображение с текст, който гласи 'нещо повече, предметът на националния референдум C въпрос „съгласни 双 ርድ бългдрският ле8 එభ бъде единотвена официална вzлута в българия до 2043 година?", утвърждава следва целите, описани B договора за функциониране на EC a именно, националната валута да бъде заменена еврато като единствена парична единица едва при изпълнение на необходинмте икономически и законодателни условия и при постигане на'

Изумителни са мотивите на Инициативния комитет, избран от партия ВЪЗРАЖДАНЕ за подписката за референдум относно въвеждането на еврото. В мотивите на всяка страница по десет пъти се споменава Европейския съюз, еврозоната и Световната банка. Всички мотиви са в насока, че едва тогава България може да бъде готова за въвеждане на еврото, като в мотивите потвърждават, че въвеждането на еврото е наше задължение по Договора за присъединяване на България /и Румъния/ към ЕС. Другото изумително е хвалбите за валутния борд колко ни бил полезен, все едно това е нещо нормално за икономиката. Разбирам от мотивите на Възраждане, че не виждат никакъв проблем за финансовия, монетарен суверенитет при замяната на лева с еврото, въпреки че точно този мотив използваха за събирането на подписите и пищяха по американските медии как сме си губили суверенитета. Ама в мотивите суверенитет- йок! Даже пише, че референдумът следвал целите и принципите на Договора за функциониране на ЕС. Признавам, че толкова евроатлантическо четиво напоследък не съм чела с толкова много споменавания на ЕС на страница. От друга страна, не съм особено учудена.

Та така, суверенитетът оттече. 2043 при евентуално положителен резултат от референдума, ще се наложи въвеждането на еврото. А ако случайно не е положителен резултата? Референдум успешен в България досега не е имало. За мен това е риск, който е доста неприемлив с оглед несигурността в резултата и последиците от евентуално отхвърляне на въпроса. От друга страна, дори положителен, отново националната ни валута е обречена. Заедно с подписите на половин милион българи.....

Линк към предложението и мотивите: https://parliament.bg/bg/register-referendum/36

Елена Гунчева-Гривова

13 Коментара

Иванов

преди 1 година

След като и президентът декларира, че след присъединяването ни към ЕО НЕ можем да се откажем от еврото, какво оставаше да се направи. Никой така и не обясни защо е това бясно бързане да ни вкарат в еврозоната. Григор Сарийски беше много ясен, ама няма кой да го слуша. Възраждане поиска само едно, отмяна на спешното ни приемане. То е в пълен синхрон с цялостното ни съсипване, с откъсването ни от Русия и от здравия разум. да влезеш в еврото, когато то е на път да загине, то е същото както замяната на руското ядрено гориво с такова от Щатите. И отново питам защо подлудяхме да ставаме презрян васал на англосаксонците. Русия построи целия ни енергетичен капацитет, сега Янките бързат да го съсипят спешно.

Коментирай

Лелеее,

преди 1 година

Само обърнете внимание на всеки почерк.......Няма нужда от специалист графолог........

Коментирай

песимист

преди 1 година

Явно на Гунчева много й се е искало Възраждане да й се подчиняват, но понеже не се е получило, сега по всеки повод ги кълне и оплюва. Нямаше да е лошо да има повечко уважение и по-малко злоба.

Коментирай

Айде бе

преди 1 година

Гунчева при всичките си претенции не коментира, че в изложението има правописни грешки! Тия хора, дето не са научили правилата от началното училище, имат претенцията да решават 20 години напред! Защо това отлагане? За да се изперат милиони, накрадени досега, които в Еврозоната няма как да минат! Гледах подписващите се срещу еврото- едни наритани несретници, зомбирани от демагозите, които ги плашат! Хайде някой да ми отговори франкът, марката, лирата, кроната, драхмата по- маловажни и нови ли са от нашия лев или хората от съответната държава са по-тъпи от нас?

Коментирай

Никой

преди 1 година

След 20 години, я камилата, я камиларят.

Коментирай

онзи

преди 1 година

Едно от предимствата, запазвайки собствената валута е че при необходимост можеш да напуснеш Евро съюза,както беше възможно при англичаните с" лирата ," която" разбирача" от предния коментар я е подредил между бившите евро- пари. Ако гърците бяха на драхми можеха да направят същото по времето на Ципрас и Варуфакис.

Коментирай

песимист

преди 1 година

"...франкът, марката, лирата, кроната, драхмата по- маловажни и нови ли са от нашия лев или хората от съответната държава са по-тъпи от нас?" Отговорът е ДА на всички въпроси. Определено са по-нови от лева. Щом са се отказали от тях, значи са на мнение, че техните валути са по-маловажни. А щом са се съгласили друг да ги управлява, значи са и по-тъпи. Шо се касае за подписвалите се срещу еврото - аз видях само високообразовани и интелигентни хора, не зная "Айде бе" къде точно е гледал, но социолозите споделиха, че гласувалите за Възраждане (които се преполага, че са срещу еврото) са високообразовани (56% висшисти, мисля). Както и да е, всеки да си носи кръста!

Коментирай

Иванов

преди 1 година

Как не се усети г-жа Гунчева, че няма как да излее омразата си към Възраждане в една отливка, която всеки да прегърне, как не разбра, че ние сме мислещи хора, които черпят от много источници. Как не разбра, че всяко нещо спуснато ни от този Запад, начело с Англия и Щатите е робство не само за нас, за цялото човечество. Защо ни е да си сменяме валутата, защо целият ни банков сектор изнася печалбите си навън досущ както се изнася и златото ни? Защо след 33 години наложена демокрация ние не само не сме изградили нищо, ние се съсипахме по всички показатели. Сега нямаме армия, нямаме земеделско производство, животновъдство, зеленчуците ни идват от вънка, пълни с пестициди, здравеопазването ни е само за тези, които имат пари, образованието -на английски език. Гледайте бе евродебили, всичко у нас е на английски. Българският и кирилицата са само за старците, повръща ми се от тази наложена глобализация.

Коментирай

Иванов

преди 1 година

И още един въпрос към Гунчева. Защо след като няколко страни скочиха срещу вноса на жито и слънчоглед от Украина у нас всички партии и лидери мълчат като ДОБИТЪК, заедно с Радев и кабинета му. Защо трябва да съсипваме и колониалното си земеделие, зърнопроизводството. Защо не наложихме санкции не за да съсипваме Украина, както го правят Янките, а за да запазим своето. Ами да им отпусне САЩ на Африка от напечатаните си долари да го изкупят, те имат нужда от жито , не ние. "Посланиците на САЩ на Балканите се събраха на безпрецедентна среща" Скандално

Коментирай

Ненкова

преди 1 година

Браво на г-н Иванов и останалите коментатори, в полза на българския лев!!! Гунчева,не можа по дълго време, да се удържи, да не оплюе Възраждане...Срам!!! На кого служите,госпожо?!! Информация получаваме от много източници!За дебили ли ни имате?!!Наивна ли сте,или се смятате, за велика манипулаторка?!!Не сте намерила подходящата аудитория!!!Жива и здрава...

Коментирай

Ненкова

преди 1 година

Браво на г-н Иванов и останалите коментатори, в полза на българския лев!!! Гунчева,не можа по дълго време, да се удържи, да не оплюе Възраждане...Срам!!! На кого служите,госпожо?!! Информация получаваме от много източници!За дебили ли ни имате?!!Наивна ли сте,или се смятате, за велика манипулаторка?!!Не сте намерила подходящата аудитория!!!Жива и здрава...

Коментирай

Един Майн

преди 1 година

Добре де г-жо Гунчева, ясно е че Сте толкова обидена на Възраждане, че ги мразите и в червата. А предлагате ли алтернатива или само си хейтвате за спорта. А през това време Бойко и Кирчо се събраха!

Коментирай

sahib

преди 1 година

hello

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.