ГЕШЕВ ОТНОВО СИ ПОДРИТНА ДИПЛОМАТА

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/geshev-otnovo-si-podritna-diplomata/14320 SvobodnoSlovo.eu
ГЕШЕВ ОТНОВО СИ ПОДРИТНА ДИПЛОМАТА

Такова чудо като Каскетчо не само в главна прокуратура, но и в която и да е друга, не се е срещало. Понякога ми дожалява за неговите преподаватели по право /ако въобще са го виждали/, защото си е много срамно да ти е бил студент и сега да го слушаш как не само нищо не е научил, ами и си го казва на всеослушание.

След като прегази с калните си галоши презумпцията за невиновност, залегнала не само в българската Конституция, но и в редица международни конвенции и актове, след като накара Монтескьо да се върти като хеликоптер в гроба си при думите му, че разделение на властите не било необходимо /отново нарушение на основен принцип не само на Конституцията, но и на правовия ред/, днес Гешев подхвана и правата на гражданите. И съответно за пореден път обвини адвокатите, като почти ги приравни към престъпници! Защото, видиш ли, защитавали престъпници!

В чл.31 ал.3 от Конституцията е посочено, че: "Обвиняемият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда." Днес обаче главният каскет на републиката раздава присъди по медиите.

Гешев, отвори си отново /или пък за първи път/ учебниците по наказателно право. Престъпник е само осъден с влязла в сила присъда! Това, че прокуратурата, ръководена от теб, е некадърна да докаже обвиненията и залага на медийни брифинги, а не на събиране на годни доказателства и изготвяне на сериозни и издържани обвинителни актове, е твой проблем.

ВСЕКИ Е НЕВИНЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО С ВЛЯЗЛА В СИЛА ПРИСЪДА! Кого наричаш престъпник, мутро недоучила?

И битовата престъпност се вихри именно поради некадърното управление и на МВР, което често е в сговор с престъпниците. И насочване на полицията там, където има протести, а не там, където има опасност от престъпления.

Всеки има право на защита и никой не е престъпник, докато съдът не го обяви с влязла в сила присъда. Адвокатите защитават клиентите си. Те не могат да арестуват, не могат да повдигат обвинения, не могат да манипулират доказателства и да публикуват чатове по медиите.

Според Каскетчо хората се притеснявали повече от битовата престъпност, а не от другата. Не позна, каскет, не позна. Защото икономическата престъпност, корупцията и кражбите на държавни пари е с много по-голяма степен на обществена опасност и косвено всеки един български гражданин е засегнат от нея. Хайде стига ни прави на камилчета!

ПРАВОТО И ЗАКОНЪТ СА НАД КАСКЕТА ТИ, ГЕШЕВ!

Елена Гунчева

* Мислех под името си да пиша "адвокат", но явно скоро нашето съсловие ще бъде официално обявено за престъпници, така че ще почакам....неведоми са пътищата каскетски!

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.