Мартин Карбовски: Влизаме в официозна налудност. Никой не иска да срещне Борисов и да го пита

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/martin-karbovski-vlizame-v-oficiozna-naludnost-nikoy-ne-iska-da-sreshtne-borisov-i-da-go-pita/13382 SvobodnoSlovo.eu
Мартин Карбовски: Влизаме в официозна налудност. Никой не иска да срещне Борисов и да го пита

Влизаме в една официозна налудност. Никой не излиза да пита - господин Борисов, излезте човешки и кажете какво е това чекмедже. Скроили са му номер... Ама как така? Вие сте най-охраняваното лице в България. Никой не иска да го срещне и да го накара да говори, както Тим Себастиан накара Деница Сачева да говори пръщящи лъжи.

Това заяви в ефира на Българското национално радио Мартин Карбовски.

Той коментира последните събития у нас и нестихващите вече близо 90 дни протести.

"Абсолютно мога да приема, че някой е направил номер на Борисов. Той винаги е невинен, никога не знае какво става в тая държава. Но има неща, които не могат да се търпят - обещанията за вода, за път... Като не си свършил тия неща, трябва незабавно да си тръгнеш", категоричен беше Карбовски.

По думите му е възможно протестът да затихне. Като причина той изтъкна народопсихологията на българите.

"Много интересно се получава. Българинът страда от силен търпеж, но освен това лесно се и уморява от това да иска да свали султана. Ще излезе, ще повика малко, пък ще дойде зима, ще иде да си купи праз и сланина, па се прибере при жената, а ако има и ракия… нещата свършиха. У нас според мен демокрацията е функция на температурата", смята журналистът.

Според Карбовски след първото Велико народно въстание на 2 септември, когато бе употребена агресия спрямо протестиращи и журналисти и властта е "показала зъби", протестът леко е заглъхнал, а критична маса няма.

"Без участието на студентите в протестите няма да стане. ГЕРБ пак ще спечели изборите. Системата проникна в цялата държава. Защо ги няма студентите? Защото ГЕРБ проникна и във ВУЗ.-овете. Уж заради аполитичност, започнаха да дават пари на студентските съвети ", посочи още Карбовски.

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.