Нека ви разкажа какво видях в Инфекциозното

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/neka-vi-razkazha-kakvo-vidyah-v-infekcioznoto/135506 SvobodnoSlovo.eu
Нека ви разкажа какво видях в Инфекциозното

"70% ръст на кърлежите с лаймска болест спрямо минала година" - чета днес в медиите. А миналата година в Инфекциозно ми казаха, че ръстът спрямо 2022 е около 100%. Попитах защо - отговориха ми, че последните 3 години парковете вече не се пръскат срещу кърлежи.

През септември миналата година се оказах заразена с лаймска болест. Беше великолепно - в 5:30 сутринта тичах в Инфекциозното да ми слагат система, после тичах да чета лекции в една банка, защото баш тогава работех по голям банков проект, а веднага след проекта - обратно в болницата за вечерната система. Разбира се, на третата седмица стана още по-разкошно, когато се оказах с ковид. Така че се наложи да бъда лекувана и от лаймска болет и от ковид едновременно, в абсолютна изолация. Седях съвсем сама в стаята и се чудех дали сестрата ще се травматизира много, ако ме намери обесена на системата.

Нека ви разкажа какво видях в Инфекциозното.

Имаше много, много, много млади хора. Млади майки. Млади момчета, собственици на кучета. Хора, които обичат да се разхождат в парка след работа. Момичета и момчета, които пият по една бира по поляните. Тези бяхме с леките симптоми - повишена температура, отпадналост, болки в мускулите и ставите, главоболие, подуване на лимфни възли.

Освен нас, обаче, имаше и стари пациенти, във втори стадий. Там беше значително по-тежко. Бяха засегнати мозъкът, ставите, сърцето. Засегнатите изглеждаха като болни от артрит, ходеха внимателно, като чупливи кукли. Ние ги гледахме със свито сърце, а въпросът във въздуха беше "Това ли ме чака?"

Не ми се описва трети стадий, макар че видях две жени, абсолютни развалини, за които професорът ми каза, че са ухапани преди повече от 10 години. Думите му бяха "От лаймска болест не се умира, но болките са толкова тежки, че ти се иска да умреш".

Въобще, голям купон.

Най-умилителното в новината днес е изречението: "Здравните власти предупреждават хората да внимават, когато се разхождат из парковете". Доколкото разбирам, компетентните органи не възнамеряват да направят нищо по въпроса, пръскане срещу кърлежи няма да има, та ще го караме на пожелания, червен конец и талисман против уроки. Няма как да не помогне, сигурна съм.

Irini Zikidis

5 Коментара

Албена

1 month before

Мило момиче, Бог да е с тебе! Да се излекуваш бързо и без никакви последствия!

Коментирай

Ще изпрати ли Галя от ПосолствоТо български мъже като "пушечно месо" в Украйна?

1 month before

Irini Zikidis, при капитализма се краде и граби от всичко!

Коментирай

Майна

1 month before

Разбрахме от статията( явно държиш ), че работиш в банковия ,,сектор,,.. Та явно, ,,декларираш,, , че си ,,образована,, да те попитам от кой Ковид се разболя? Той никога и от нито една лаборатория не е изолиран. Всички вирусни ,,инфекции,, се причиняват от короно вируси. , В момента се отчита нарастване на случаите на лаймска болест - в момента се правят изследвания и догадки до каква степен е следствие или на ,,ваксинация,, или на..,хм.. Ще видим ..

Коментирай

Майна

1 month before

Лаймската болест е различна от ,,марсилската треска,, Тя също се причинява от ухапване от кърлежи ..Понякога кърлежа можа да е ухапал и отделил се , на мястото на ухапването остава ,, пъпка,, с тъмносиньо ,, връхче ,, с големина на леща.. Проверявайте се. Симптомите при марсилската треска са висока температура, втрисане, повръщане и много често я бъркат с бронхопневмония, или друга инфекция.( ако не се вземат мерки ,,,изходът ,, е..летален) Лекарството, елементарно - Доксициклин( българския е по-добър) от полския . Трябва да сте информирани! Това често е животоспасяващо.

Коментирай

Майна

1 month before

Защо ви пиша всичко това.. Защото бях ужасен от инфекциозната болница в Пловдив, когато трябваше да помогна на близък човек! Трябваше да се ,,боря,, и убеждавам специалист , че това са симптоми на марсилска треска след като установих мястото на ухапването. И не беше млад специалист. Преди довеждането и до пълна дехидратация ( лекуват я за бронхопневмония в частна клиника ! Търсете мнението на различни специалисти, когато болният човек се влошава! И бих ви препоръчал- самообразовайте се! Сериозно и честно!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.