Социолог: Следващите избори ще са едни от най-трудните за изследване в последните 30 години

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/sociolog-sledvashtite-izbori-shte-sa-edni-ot-nay-trudnite-za-izsledvane-v-poslednite-30-godini/129889 SvobodnoSlovo.eu
Социолог: Следващите избори ще са едни от най-трудните за изследване в последните 30 години

Няма как вече да се избегнат предсрочни избори. Сегашният парламент няма да се възпроизведе в настоящия си вид. Няма да има същите възможности за формиране на управляващо мнозинство, дори до юли да не се появи нов играч. А ако има такъв, става непредсказуемо. Той може да засмуче силен наказателен вот. Това заяви в NOVA News социологът и бивш председател на Стратегическия съвет към президента проф. Александър Маринов. 

"Има прецеденти нов проект да запали за отрицателно време настроенията. Пример е "Подемос" в Испания. Тримата партньори направиха "героични" промени в Конституцията, сега кашата е още по-голяма. ГЕРБ имат преимущество от гледна точка на общата си кондиция и природата си - с мощна и стабилна клиентела. ПП-ДБ са в насипно състояние. Много важен е въпросът каква ще е избирателната активност. Кои хора ще участват и как ще реагират отчуждените и отвратените? Дори партньорите да се разберат сега, този спазъм ще се възпроизведе след месец", посочи Маринов. И допълни, че половината български избиратели са непредставени и затова е възможно президентът да инициира своя формация.

"Цялото представление е кой да изглежда по-виновен. Всички са много отговорни и големи евроантлантици. Има напомпване на отвращение, засилват се емоционалните настроения. Следващите избори ще са едни от най-трудните за изследване в последните 30 години", коментира още Маринов.

https://www.focus-news.net/

1 Коментара

Ха-ха

преди 1 месец

Глупости! Май се забравя за "пътя на копринката". Радев е същият мафиот, като Борисов. Неговият Копринков рекетира по същия начин като мафиотите на Боко. И българите не са толкова прости. Те не са забравили кой инсталира във властта "шарлатаните". И още - Радев е натовски генерал и работи в синергия със САЩ. Той не е алтернатива. А за прогнозите няма нужда да се кахърим. Флашките вече са заредени, социолозите са заплатени, остава само да се активизира Информационно обслужване, ха-ха. По-добре се запознайте с тази статия: https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/eto-kakvo-shte-stane-na-edni-predsrochni-parlamentarni-izbori-2/129720

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.